Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

MacBook Pro 2021: de 6 belangrijkste verwachtingen

Auteur: Ward Edema
0 reacties
MacBook Pro 2021 verwachtingen


Lees verder na de advertentie

Het Apple-event op maandag 18 oktober is een feit. Wij blikken vooruit op de ster van de show: dit zijn onze MacBook Pro 2021 verwachtingen.

MacBook Pro 2021 verwachtingen

Met het slinken van de voorraad van de 16-inch MacBook Pro, en de geruchtenmolen die al maandenlang op volle toeren draait, wisten we al dat er iets aan zat te komen. Gisteravond kwam dan eindelijk het verlossende woord: Apple kondigde het Unleashed-evenement aan voor 18 oktober. De kans is groot dat we die avond in ieder geval de MacBook Pro 2021 gaan zien, dus wij hebben onze verwachtingen op een rij gezet.

1. Totaal nieuw scherm

De nieuwe MacBook Pro krijgt een mini-led-scherm met twee groottes: 14 inch en 16 inch. Dit scherm werkt anders dan een normale lcd. In plaats van een laag pixels met daaronder één lichtbron, heeft mini-led heel veel clusters van lampen die individueel in- of uitgeschakeld kunnen worden. Hierdoor krijg je véél beter contrast, en een feller beeld.

Ook komt ProMotion, wat we al kennen van de iPad Pro en iPhone 13 Pro, waarschijnlijk naar dit nieuwe scherm. Hierdoor ververst het scherm twee keer zo snel (120 Hz), wat er extra soepel uitziet.


kooptip

kooptip

2. Meer poorten

De dagen van enkel usb-c zijn voorbij. De verwachting is namelijk dat de MacBook Pro 2021 poorten krijgt die eerder waren verdwenen, zoals de magnetische MagSafe-oplaadpoort, HDMI en een sd-kaartlezer. Daardoor heb je een stuk minder dongles en adapters nodig: handig!

MacBook Pro 2021 aansluitingen

3. M1X-processor

Onder de motorkap krijgt de MacBook Pro 2021 een totaal nieuwe chip: de M1X. Dit is een krachtigere versie van de M1, die momenteel al in de 13-inch MacBook Pro te vinden is.

De M1X krijgt waarschijnlijk 10 cores, 16 tot 32 grafische cores, en standaard 16GB werkgeheugen. Hierdoor is hij veel beter in hele zware taken, zoals videobewerking en werken met 3D-modellen. Ook wordt een High Power Mode verwacht om de processor op volle toeren te laten draaien als hij niet aan de lader hangt. Dit gaat wel ten koste van de accuduur: die is naar verwachting 23 uur zonder High Power Mode, en 9 uur met.

4. Geen Touch Bar meer

De Touch Bar wordt waarschijnlijk vervangen door reguliere functietoetsen. De Touch Bar werd bij de laatste grote MacBook Pro-update in 2016 geïntroduceerd, maar was niet bij iedereen even geliefd. Bovendien werd de functionaliteit van de Touch Bar ook niet via updates verbeterd, waardoor het al langer leek alsof Apple er geen toekomst meer in zag.

MacBook Pro 2021 Touch Bar

5. Grotere accu

Het 14-inch model krijgt een grotere accu dan het huidige 13-inch model van de MacBook Pro: 6068 mAh (vs. 5103 mAh). Het grotere scherm zal echter ook meer energie nodig hebben, dus de verwachting is niet dat de accuduur aanzienlijk verbeterd is.

Het 16-inch model krijgt een nagenoeg gelijke accu met het huidige model: 8693 mAh (vs. 8790 mAh). Doordat dit de eerste keer is dat het 16-inch model een Apple-processor krijgt, verwachten we hier echter wel een aanzienlijke sprong qua accuduur: waarschijnlijk een verdubbeling.

6. Nieuw ontwerp

Met de komst van meer poorten en een nieuw soort scherm komt er waarschijnlijk ook een nieuw design voor de MacBook Pro. Volgens geruchten lijkt dit ontwerp op de vlakkere designs die we al gezien hebben bij onder andere de 24-inch iMac en iPhone 12. Bovendien worden de schermranden dunner, en krijgen ze waarschijnlijk dezelfde afgeronde hoeken als het scherm van de iPhone en iPad.

MacBook Pro 2021 ontwerp

MacBook Pro 2021 release

Het oktober-evenement van Apple, waar we de onthulling van de MacBook Pro 2021 verwachten, vindt plaats op maandag 18 oktober om 19:00 Nederlandse tijd. Uiteraard houden wij je die avond op de hoogte op onze website, en via ons liveblog op Twitter.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron foto’s: Renders By Ian