Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Op deze functies van iOS 15 moeten we nog even wachten

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iOS 15 functies


Lees verder na de advertentie

In september verwachten we niet alleen de komst van de iPhone 13, maar ook de release van iOS 15. Maar niet álle functies van iOS 15 die Apple heeft aangekondigd krijgen we direct, blijkt uit de laatste bèta’s van de nieuwe update.

SharePlay

Apple heeft tijdens de WWDC veel tijd besteed aan de nieuwe functie SharePlay. Je gebruikt SharePlay terwijl je belt met FaceTime om muziek en video’s tegelijk af te spelen met de persoon die je belt. Zo kijk je op afstand samen een film, of beluister je dezelfde afspeellijst.

Helaas wordt uit de nieuwste bèta duidelijk dat SharePlay in september nog niet beschikbaar zal zijn. De functie is namelijk uit de bèta gehaald en er is aangegeven dat het voorlopig niet terugkeert. Apple heeft wel bevestigd dat de functie later in de herfst alsnog wordt toegevoegd.

Universele Bediening

Misschien wel de coolste functie van iOS 15 is Universele Bediening. Hiermee worden je Mac en iPad meer verbonden dan ooit: je cursor vliegt van het ene naar het andere scherm, en je sleept zo bestanden van je Mac naar je iPad en andersom.


kooptip


Runners deal! De iPhone 15 nu tot €486 korting!


Runners deal! De iPhone 15 nu tot €486 korting!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Tot nu toe is deze functie in geen enkele bèta van iOS 15 verschenen, terwijl we de uiteindelijke release van de update al binnen een maand verwachten. De vraag is dus of Apple de functie op tijd klaar zal hebben.

App-activiteit opnemen

Als toevoeging op de al bestaande privacy-instellingen van iOS, voegt Apple in iOS 15 een nieuwe functie toe waarmee je app-activiteit kan opnemen. Vervolgens maakt je iPhone of iPad een privacyrapport hiervan. In dit rapport zie je in een overzicht welke data door apps in de laatste zeven dagen is opgevraagd. Ook deze functie zal pas later in de herfst gelanceerd worden.

Meer ontbrekende functies van iOS 15

Er zijn helaas nog meer functies waarvan onzeker is of we ze in september zullen krijgen. Zo is het gebruik van een eigen e-maildomein voor je iCloud Mail nog niet in een bèta verschenen. Ook enkele functies die tot nu toe enkel naar de VS zouden komen, zoals gedetailleerde 3D CarPlay-navigatie en identiteitsbewijzen in de Wallet-app, zijn nog geen zekerheid.

We weten pas definitief wat iOS 15 bij de release precies te bieden heeft na Apple’s september-evenement, waar we ook de iPhone 13 verwachten. Op de hoogte blijven van alle nieuwtjes rondom iOS 15? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via 9to5mac