Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van
watchOS 4
watchOS

watchOS 4

watchOS 4 was in 2017 de grote update voor de Apple Watch. Het besturingssysteem voor het slimme horloge veranderde ten opzichte van de voorgaande versie niet dramatisch, maar kreeg wel enkele nieuwe functies. Apple kondigde watchOS 4 aan tijdens de WWDC-keynote op 5 juni 2017.

Lees verder na de advertentie

Meerdere nieuwe wijzerplaten

watchOS 4 toy story

Mickey en Minnie Mouse kregen met watchOS 4 gezelschap van de Toy Story-figuren Woody, Jessy en Buzz, inclusief leuke animaties. En met de caleidoscoopwijzerplaat waan je jezelf in een psychedelische droom. De spannendste toevoeging was echter de Siri-wijzerplaat. Deze toont proactief de informatie die op dat moment van de dag voor jou het meest relevant is. Dus ’s ochtends je eerste afspraak, ’s avonds suggesties voor hoe je je activiteitenringen voltooit en directe toegang tot HomeKit om je lampen uit te zetten.

Sportief met watchOS 4

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

De Activiteiten- en Workout-app hadden ook veel aandacht gekregen. Activiteiten bevat sinds deze update voor watchOS meer persoonlijke meldingen om je nog beter te coachen, nieuwe achievement-animaties en maandelijkse challenges. De Workout-app kreeg een geheel nieuwe interface, waarmee je veel sneller aan de slag kon met een work-out. Er werden ook nieuwe ‘sporten’ toegevoegd, bijvoorbeeld de work-out hoge intensiteit interval-training (HIIT). Ten slotte is het sinds 2017 ook mogelijk om meerdere work-outs in één sessie te doen.

Voor de indoor-sporter heeft Apple samengewerkt met de grootste fabrikanten van fitnessapparatuur. De Watch kan namelijk gekoppeld worden met de apparaten van de grootste fabrikanten – volgens Apple verantwoordelijk voor tachtig procent van de fitness-apparaten. Zo neemt de Watch de snelheid en hoogteverschillen van de loopband over en het apparaat neemt de hartslag dan weer over van de Watch. Wij vragen ons echter af wanneer de sportschool op de hoek gaat investeren in zulke geavanceerde apparaten. Waarschijnlijk pas zodra de oude uit elkaar vallen en er ondertussen alweer nieuwe ontwikkelingen gaande zijn.

Verbeterde Muziek-app

Ook de Muziek-app werd opnieuw vormgegeven. Het belangrijkste is dat het synchroniseren van muziek tussen iPhone en Watch is verbeterd. Je favoriete muziek wordt automatisch gesynchroniseerd en je kunt meerdere afspeellijsten en albums sneller op je Watch opslaan. Ook is Muziek gekoppeld aan de Workout-app: je kunt afspeellijsten koppelen aan work-outs zodat muziek gelijk begint als je de work-out start.

Toegang tot de apps

Daarnaast zitten er nog een hoop coole kleinigheden in watchOS 4. Zo heb je de mogelijkheid om geïnstalleerde apps in een lijst te bekijken in plaats van in de standaard honingraat-structuur. Ook het uiterlijk van het Dock is aangepast; dat is verticaal georganiseerd.

watchOS 4 ondersteuning

Het maakte niet uit welke Apple Watch je had. watchOS 4 werkte op alle Apple Watch-modellen die voor 2018 waren uitgebracht.

Release watchOS 4

watchOS 4 werd aangekondigd op 5 juni 2017, en de release vond plaats in september. Inmiddels is het besturingssysteem verouderd. Op het moment van schrijven is watchOS 10 de meest recente software-update.