Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Welke Sonos-speaker kiezen? Deze past bij jou

Auteur: iCreate
0 reacties
Sonos Era 300 review

Van draagbare Bluetooth-speakers tot soundbars en subwoofers: het assortiment van Sonos is groot. Maar welke Sonos-speaker past het best bij jou? In dit artikel geven we je een overzicht van de verschillende Sonos-speakers en helpen we je een keuze te maken.

Welke Sonos-speaker moet ik kiezen?

Sonos is een van onze favoriete merken op het gebied van draadloze speakers. De producten hebben een minimalistisch design en leveren een fantastisch geluid.

Voor elke situatie of ruimte is er een passende Sonos-speaker. Of je nu een kleine speaker zoekt voor je slaapkamer of een krachtige soundbar voor je woonkamer, Sonos heeft het in het assortiment. Hieronder vind je een uitgebreid overzicht van de verschillende Sonos-speakers en wanneer je voor welke moet kiezen.

Op dit moment zijn veel van de speakers in de aanbieding. De grootste kortingen vind je in ons overzicht met Sonos Black Friday deals.

Sonos Move 2: draagbare speaker voor thuis

Sonos Move 2

De Sonos Move 2 is de nieuwste draagbare speaker van Sonos. Met zijn drie kilo is het geen speaker om mee te nemen naar het strand (daarvoor moet je de Sonos Roam hebben – daar komen we zo nog op), maar hij is meer bedoeld als een kamerspeaker die je ook af en toe ergens anders in huis gebruikt.

De Sonos Move 2 heeft een geweldige geluidskwaliteit (nog beter dan bij de Move 1) en je kunt de speaker koppelen aan andere Sonos-speakers voor een multiroom-ervaring. De batterijduur is met 24 uur indrukwekkend.

Sonos Era 100: voor de kleine ruimte

De Sonos Era 100 is een compacte speaker die perfect is voor kleine ruimtes, zoals je slaapkamer of keuken. De speaker heeft voor zijn omvang een verrassend vol en rijk geluid en je bedient hem met de Sonos-app of met AirPlay 2. Je kunt de Sonos Era 100 ook combineren met een tweede Era 100 voor stereogeluid.

Sonos Era 300: stereogeluid en Dolby Atmos

Sonos Era 300 review

De Sonos Era 300 is een grotere en krachtigere versie van de Era 100. Deze speaker is geschikt voor middelgrote tot grote ruimtes, zoals je woonkamer. De Sonos Era 300 heeft een indrukwekkend geluid, met maar liefst vier tweeters die naar voren, links, rechts en boven zijn gericht. Daarnaast zijn er twee forse woofers voor links en rechts. Dit maakt stereogeluid mogelijk en er is zelfs ondersteuning van Dolby Atmos. Hiermee krijg je een driedimensionaal geluidseffect dat je helemaal onderdompelt in je favoriete films en series.

Sonos Roam: ideaal voor onderweg

Sonos Roam

De Sonos Roam is de kleinste en lichtste draagbare speaker van Sonos. Deze speaker is ideaal voor als je vaak onderweg bent, want hij past makkelijk in je tas of rugzak, heeft een batterijduur van tien uur en is schokbestendig en waterdicht. De Sonos Roam heeft een verrassend goed geluid voor zijn formaat en hij biedt hetzelfde gebruiksgemak als alle andere Sonos-speakers.

Sonos Ray: soundbar voor weinig

Sonos Ray review

De Sonos Ray is een slanke en elegante soundbar die je tv-geluid naar een hoger niveau tilt. De soundbar produceert een prettige en degelijke sound. Als je niet te veel wilt uitgeven voor een grotere soundbar, biedt de Sonos Ray voor veel minder geld alsnog een goede upgrade voor het geluid van je televisie. En ook al is hij gericht op films en games: een gewoon muziekje klinkt ook helemaal prima.

Sonos Arc: soundbar met premium-geluid

Sonos Arc

De Sonos Arc is de meest geavanceerde soundbar van Sonos. Hij is zeker niet goedkoop, maar het geluid is indrukwekkend en superieur aan dat van veel nog duurdere soundbars. Hij ondersteunt ook ongecomprimeerde Dolby Atmos, maar dan moet je televisie wel meewerken.

IKEA Symfonisk: goedkope Sonos-speaker

Ikea Symfonisk

De IKEA Symfonisk is een Sonos-speaker voor een Ikea-prijs. De speaker doet namelijk ook dienst als een lamp of een boekenplank, waardoor je hem makkelijk kunt integreren in je interieur. Je krijgt de kwaliteit die je van Sonos gewend bent, maar dan voor een lagere prijs.