Terug naar Zoek mijn vrienden: zo werkt het
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Zoek mijn vrienden: zo werkt het

Door Daan Jeuken20 juni 2016 11:133 min. leestijd0

Hoe vaak vraag je je niet af of een gezinslid al (bijna) thuis is? Of ga je op pad en moet je zoeken waar je vrienden uithangen? Het kan niet anders dan dat je de situaties herkent. Met Zoek mijn Vrienden zie je op je Mac, iPhone of iPad razendsnel waar anderen zich bevinden. Bovendien kun je een berichtje versturen, of juist ontvangen op het moment dat diegene zijn locatie verlaat. Met Zoek mijn Vrienden zijn jij en je vrienden (en familie) op de hoogte van elkaars locatie – wanneer jullie dat willen natuurlijk. zeker. Zo werkt het.

Deze workshop komt uit iCreate 78.

1. De app Zoek mijn vrienden op iPhone en iPad

Zoek mijn vrienden

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De app Zoek mijn vrienden staat tegenwoordig standaard op je iPhone en iPad – vaak in het mapje Extra’s. Zoek de app, start hem op en accepteer de vraag of de app je locatie mag gebruiken.

2. Vrienden toevoegen

Zoek mijn vrienden

Gebruik je de functie Delen met Gezin, dan staan je gezinsleden al in de app. Om jouw locatie met iemand anders te delen, tik je rechtsboven op ‘Voeg toe’.

3. Opties

Zoek mijn vrienden

Onderin vind je suggesties en AirDrop-apparaten om toe te voegen, daarboven typ je het e-mailadres van degene die je wilt toevoegen. Tik op ‘Verstuur’ en kies hoe lang je je locatie wilt delen.

4. Uitnodiging

Zoek mijn vrienden

De ontvanger krijgt een melding op zijn iOS-apparaat van jouw uitnodiging en ziet zodra hij de app opent jouw gezicht op de kaart. Via ‘Alle vrienden’ kan hij ook zijn eigen locatie met jou delen.

5. Op de kaart

Zoek mijn vrienden

Op de kaart ben jij de blauwe stip, de contacten die jou toegang geven worden met de oranje stip (en mogelijk een pasfoto) weergegeven. Hoe kleiner de oranje cirkel, hoe nauwkeuriger de locatie.

6. Waarschuwen

Zoek mijn vrienden

Tik op de oranje stip en je ziet bovenin wanneer de locatie is gemeten. Tik op ‘Meld’ als jij een update wilt zodra de persoon vertrekt of arriveert op de huidige of een zelf gekozen locatie.

7. Melding

Zoek mijn vrienden

Tik rechtsboven op ‘Meer’ en kies ‘Waarschuw [naam]’ om jouw locatie te sturen: nu, als je vertrekt, of als je arriveert. Via ‘Stop mijn locatie delen’ stop je de deling met die ene persoon.

8. Jouw kaart

Zoek mijn vrienden

Wil je niemand meer laten zien waar je bent? Tik op je eigen stip, dan op de i en zet het schuifje achter ‘Deel mijn locatie’ om. Je kunt hier ook in één keer je locatie naar al je vrienden sturen.

9. Op de Mac

Zoek mijn vrienden

Ook op de Mac volg je je vrienden. Tik onder in het Berichtencentrum op ‘Wijzig’ en druk op de plus achter ‘Zoek vrienden’. De widget verschijnt, klik op een vriend om de locatie te zien.

Deze Zoek mijn vriende-workshop is afkomstig uit iCreate 78. Op zoek naar nog meer handige Apple-tips en trucs? Koop het magazine dan nu in in onze webshop.

iCreate 78

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Daan Jeuken

Voormalig Brand Manager iCreate. Maar kan het toch niet laten om zo nu en dan over Apple te blijven schrijven.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar