Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Welke gegevens heeft Apple van je? Zo kun je je data downloaden

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Apple data downloaden

Apple heeft privacy hoog in het vaandel, maar toch verzamelt het bedrijf nog aardig wat gegevens van je. Zo kun je alle data downloaden en inzien die Apple van je heeft bewaard.

Lees verder na de advertentie

Apple: persoonlijke data downloaden

Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat Apple, ondanks zijn privacyvriendelijke imago, aardig wat gegevens van je verzamelt. Van appinstallaties tot shopactiviteit in de Apple Store, en van Apple Wallet-transacties tot je luistergedrag in Apple Music: het bedrijf weet meer van je dan je denkt.

Krijg de laatste Apple-tips direct in je mailbox:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Gelukkig is Apple erg transparant over wat ze van je verzamelen. Je kunt namelijk in een handomdraai een verzoek indienen om je gegevens in te zien. En of het nou een specifiek gedeelte is of álles – je kunt opvragen wat je wilt.

Zo kun je je data bij Apple downloaden

Het downloaden van je data gaat in een paar stappen. Je krijgt de gegevens niet direct: je moet een paar dagen wachten voordat je een downloadlinkje krijgt in je mail. Dit geeft je de kans om de data-aanvraag te annuleren, bijvoorbeeld als iemand anders hem ongewild heeft ingediend. Zo werkt het.

Download je data

Data downloaden apple
1

Privacy-site

Het downloaden van je data begint op privacy.apple.com. Log hier in met je Apple ID, en klik op ‘Verzoek van een kopie van je gegevens’.

Instructiefoto: Kies je gegevens
2

Kies je gegevens

Je krijgt nu een hele waslijst met gegevens die je kunt downloaden. Vink aan wat je nodig hebt. Denk eraan dat sommige data, zoals je fotobibliotheek, érg groot zijn.

Instructiefoto: Bestandsgrootte
3

Bestandsgrootte

Klik op ‘Ga door’ als je hebt gekozen wat je wilt downloaden. Je kunt nu kiezen of je eenmalig je data wilt downloaden of periodiek, en hoe groot één bestand maximaal mag zijn: 1 GB, 2 GB, 5 GB, 10 GB of 25 GB.

Instructiefoto: Geduld is een schone zaak
4

Geduld is een schone zaak

Wanneer je op de ‘Voltooi verzoek’-knop duwt, wordt het een kwestie van geduld. Het kan enkele dagen duren voordat je je gegevens toegestuurd krijgt op het mailadres dat gekoppeld is aan je Apple ID.