Terug naar Video's kijken en bewerken met QuickTime
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Video's kijken en bewerken met QuickTime

Door Redactie iCreate18 november 2014 09:033 min. leestijd0

QuickTime is naast iTunes hét mediaprogramma van de Mac. Terwijl iTunes meer een grote bibliotheek is voor al je muziek en films, is QuickTime juist bedoeld voor alle media die buiten iTunes staan. Behalve media afspelen kun je met QuickTime ook video’s converteren, liedjes inkorten of het scherm van je Mac, iPad of iPhone opnemen.

Deze en vele andere workshops voor OS X Yosemite vind je in Mac voor Beginners 2015.

1 Video afspelen

QuickTime video afspelenZoek in Finder een filmbestand en dubbelklik erop. Het bestand wordt in QuickTime geopend en je hoeft alleen nog op Play te klikken om het af te spelen. Afspelen kan ook met de spatiebalk.

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

Maximaal voordeel als je thuis al internet van Odido hebt


2 Muziek in QuickTime

Muziek in QuickTimeAudiobestanden worden standaard in iTunes geopend en aan de bibliotheek toegevoegd. Als je een mp3’tje gewoon los wilt afspelen, Ctrl-klik er dan op en kies ‘Open met>QuickTime Player’.


3 Mp3 standaard afspelen

QuickTime mp3 afspelenWil je liedjes standaard met QuickTime openen? Selecteer een mp3’tje in Finder, druk op Cmd+i en kies bij ‘Open met’ voor ‘QuickTime Player’. Klik nog op ‘Wijzig alles’ en bevestig.

4 Video of audio inkorten

QuickTime inkortenEen video of muziekbestand inkorten gaat heel gemakkelijk met QuickTime. Open een film of audiobestand en kies boven in het menu ‘Wijzig>Kort in’. Versleep de gele handvatten om het geheel in te korten.


5 Video of audio inkorten (2)

QuickTime inkortenKlik op de afspeelknop om je ingekorte fragment af te spelen. Als je tevreden bent met je bewerking, klik je op de knop ‘Kort in’ en sla je het nieuwe bestand op.


6 Opnemen met QuickTime

Opnemen in QuickTimeJe kunt met QuickTime ook opnames maken. Klik boven in het menu op ‘Archief’ en kies of je een film-, audio- of schermopname wilt maken.

7 Invoerbronnen

Invoerbronnen QuickTimeHet maakt niet uit wat je wilt vastleggen, je start het opnemen altijd met de rode knop in het midden. Met het driehoekje selecteer je invoerbronnen en kwaliteit. Je kunt kiezen voor de ingebouwde webcam en microfoon van je Mac, maar je kunt ook schermopnames van je Mac of iOS-apparaat maken.


8 Scherm van iPad of iPhone opnemen

Scherm opnemen met QuickTimeAls je een iOS-apparaat hebt aangesloten, staat dat ook tussen de invoerbronnen als je een filmopname begint. Handig als je aan een vriend wilt showen hoe goed je in een spelletje bent of als je een instructievideo wilt maken.


9 Video exporteren

Video exporteren in QuickTimeIn de meeste gevallen is het niet nodig om je opnames in de hoogste kwaliteit te versturen – dat maakt het bestand alleen maar groot. Via ‘Archief>Exporteer’ kies je kleinere formaten, zoals 480p. Wil je de video in HD-kwaliteit hebben, kies dan voor 720p (HD ready) of 1080p (full HD).

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar