Terug naar iOS 15: zo kun je je e-mailadres verbergen!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iOS 15: zo kun je je e-mailadres verbergen!

Door Laura Grootaarts12 oktober 2021 11:133 min. leestijd0

Tegenwoordig moet je om de haverklap ergens je e-mailadres achterlaten. Bijvoorbeeld als je iets koopt in een webshop, als je je inschrijft voor een digitale nieuwsbrief of als je ergens online een account aanmaakt. Maar eigenlijk wil je niet zo te koop lopen met je persoonlijke mailadres. Bovendien is het vaak gedoe om je weer af te melden. De functie ‘Verberg mijn e-mailadres’ is dan de oplossing.

Verberg mijn e-mailadres

Met Verberg mijn e-mailadres maak je zelf unieke en willekeurige mailadressen aan. De mail hiernaartoe wordt automatisch doorgestuurd naar je persoonlijke adres. En ben je de mails naar dit adres zat, dan zet je ze ook zo weer stop.

Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis!

Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis!

Internet van Ziggo thuis? Ontvang dan tot €5 korting per maand en dubbele data!

Onderdeel van iCloud+

Om gebruik te kunnen maken van Verberg mijn e-mail, heb je iCloud+ nodig. Betaal je voor je iCloud-opslag? Dan heb je sowieso iCloud+. Je hebt al een abonnement vanaf € 0,99 per maand. Lees meer over iCloud+ in ons artikel iCloud+ officieel gelanceerd – maar wat heb je eraan?

Naast een betaald iCloud-abonnement heb je ten minste iOS 15 of iPadOS 15 nodig. In de toekomst werkt het ook via je Mac: we wachten hiervoor op Macos Monterey. Tot die tijd kun je willekeurige e-mailadressen aanmaken op je iPhone en kopiëren naar je Mac.

Verberg mijn e-mailadres: via Instellingen

mailadres verbergen iPhone

Je kunt op verschillende manieren willekeurige en exclusieve mail-adressen genereren. De eerste optie is via Instellingen. Daar werkt het je mailadres verbergen als volgt:

 • Open de app Instellingen.
 • Tik op je naam.
 • Tik op iCloud.
 • Tik op ‘Verberg mijn e-mailadres’.
 • Tik op ‘+ Maak nieuw e-mailadres aan’.

Vanaf hier doorloop je de stappen in het scherm. Geef bij ‘Label je e-mailadres’ aan waarvoor je dit adres wilt gebruiken, en maak daaronder eventueel een notitie. Bijvoorbeeld voor welk merk of bedrijf. Of voor zoiets als ‘Nieuwsbrieven’. Dit dient dan als geheugensteuntje.

Het mailadres dat je op deze manier hebt gemaakt, kun je gebruiken als je je bijvoorbeeld ergens voor aanmeldt. Je kunt het adres dan kopiëren uit Instellingen en in het aanmeldveld plakken.

E-mail verbergen via Safari

E-mail verbergen via Safari

Je kunt ook direct in Safari een uniek en willekeurig e-mailadres aanmaken zodat je eigen e-mailadres verborgen blijft. Bijvoorbeeld als je je aanmeldt voor een nieuwsbrief.

In dit geval tik je op het veld waar je je mailadres moet invoeren. Boven het toetsenbord verschijnt je persoonlijke mailadres, met daarnaast de optie ‘Verberg mijn e-mailadres’. Vervolgens doorloop je de stappen om een adres te genereren. (Is een adres je een tikkeltje te bizar, tik dan op het cirkelvormige pijltje voor een nieuwe variant). Tik op ‘Ga door’ en ‘Gebruik’ en rond je aanmelding af.

Het is de bedoeling dat je straks ook vanuit de app Mail kunt mailen met een zelfgemaakt adres. Apple heeft die optie al wel aangekondigd, maar op dit moment werkt het nog niet. Waarschijnlijk wordt het toegevoegd in een volgende iOS-update.

Mailadres deactiveren

Heb je een mailadres na een tijdje niet meer nodig? Of wil je de mails van een bepaald bedrijf niet meer ontvangen? Dan kun je het als volgt deactiveren:

 • Open de app Instellingen.
 • Tik op je naam.
 • Tik op iCloud.
 • Tik op ‘Verberg mijn e-mailadres’.

Tik op het adres dat je wilt deactiveren. Onderaan in het scherm vind je de deactivatie-optie. Je ontvangt dan geen berichten meer die binnenkomen via dit adres. Wil je het adres ooit toch weer activeren? Dat kan, je vindt het dan via de bovenstaande stappen en dan ‘Inactieve e-mailadressen’.

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

 

 

Haal de nieuwe iPhone 13 Pro als eerste in huis met unlimited data en 5G!

Haal de nieuwe iPhone 13 Pro als eerste in huis met unlimited data en 5G!

Heb je al internet van KPN? Profiteer dan tot €7,50 korting per maand!

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
 • Handige Apple-tips
 • Altijd up-to-date
 • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar