Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
Uitgave 181iOS 27: alle nieuwe functies en geheimen
Cover van

Deel je iPhone-foto’s met een Android-gebruiker

Heb je vrienden of familieleden met een Android-telefoon en wil je foto's van je iPhone met hen delen? Dat gaat vaak erg moeizaam, of de kwaliteit van je kiekjes gaat achteruit. Voorkom dit met de volgende stappen!
iPhone foto's Android

Ontdek alle geheimen van iOS en Apple Intelligence

Met de iCreate Academy ontdek je nu alle geweldige nieuwe functies van je iPhone, Mac en iPad. Vanaf 4,99 per maand

Ontdek hier stap voor stap hoe het werkt

  1. Instructiefoto: Instellingen
    1

    Instellingen

    iPhone-foto’s delen met een Android-gebruiker kan gemakkelijk met een iCloud-link, maar dit werkt alleen als de opties ‘iCloud-foto’s’ en ‘Gedeelde albums’ geactiveerd zijn. Je schakelt het in de Instellingen-app in, bij ‘Apps> Foto’s’.

  2. Instructiefoto: Selecteren
    2

    Selecteren

    Open de Foto’s-app en tik linksonder op de tab ‘Bibliotheek’. Kies rechtsboven voor ‘Selecteer’ en veeg over de foto’s die je wilt delen. Je kunt ook foto’s in een bestaand album selecteren.

  3. Instructiefoto: iCloud-link
    3

    iCloud-link

    Tik op de Deel-knop linksonder. Scrol naar beneden en kies ‘Maak link naar gedeeld album aan’. De Foto’s­-app maakt een tijdelijk album: hier zijn de geselecteerde foto’s beschikbaar om te downloaden.

  4. Instructiefoto: Download
    4

    Download

    De url van de iCloud-link kun je kopiëren naar het klembord. Je kunt deze link bijvoorbeeld plakken in een WhatsApp-gesprek. De Android-eigenaar hoeft de link slechts te openen en kan elke foto downloaden.

  5. Instructiefoto: iCloud.com
    5

    iCloud.com

    Het album is dertig dagen online. Om je al je gedeelde albums te zien, navigeer je in de Foto’s-app naar ‘Verzamelingen> Albums> Gedeeld’.

  6. Instructiefoto: Stoppen
    6

    Stoppen

    Het album komt na dertig dagen automatisch te vervallen. Eerder stoppen? Tik op de fotoverzameling en selecteer de knop met de drie puntjes. Via ‘Verwijder gedeeld album’ verdwijnt het album.

  7. Instructiefoto: Samenwerken
    7

    Samenwerken

    Dit is geen eenzijdige samenwerking. Android gebruikers kunnen zelf ook foto’s plaatsen in dit album, deze kunnen de iOS gebruikers dan weer downloaden. Dat is nog eens teamwork!

Hier vind je de belangrijkste functies

Interactieve afbeelding
Wetransfer

Een gedeeld album werkt alleen als iCloud-foto’s is ingeschakeld. Wil je dit niet, dan is Wetransfer.com een alternatief. Navigeer naar de website, log in en klik op ‘Iets versturen’. Voeg foto’s (en video’s) toe via de Plus-knop en tik op ‘Volgende’. Kies bij het delen voor ‘Creëer mijn link’.