Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Zo deel je iPhone-foto’s met een Android-gebruiker

Heb je vrienden of familieleden met een Android-telefoon en wil je foto's van je iPhone met hen delen? Dat gaat vaak erg moeizaam, of de kwaliteit van je kiekjes gaat achteruit. Voorkom dit met de volgende stappen!
iPhone foto's Android
Icon voor Foto's
Foto's
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
15 minuten
Stappen:
8 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Ontdek hier stap voor stap hoe het werkt

ws_foto_152
1

Instellingen

iPhone-foto’s delen met een Android-gebruiker kan gemakkelijk met een iCloud-link, maar dit werkt alleen als de opties ‘iCloud-foto’s’ en ‘Gedeelde albums’ geactiveerd zijn. Je schakelt het in de Instellingen-app in, bij ‘Foto’s’.

ws_foto_152
2

Selecteren

Open de Foto’s-app en tik linksonder op de tab ‘Bibliotheek’. Kies rechtsboven voor ‘Selecteer’ en veeg over de foto’s die je wilt delen. Je kunt ook foto’s in een bestaand album selecteren.

ws_foto_152
3

iCloud-link

Tik op de Deel-knop linksonder. Scrol naar beneden en kies ‘Kopieer iCloud-link’. De Foto’s­-app maakt een webpagina: hier zijn de geselecteerde foto’s beschikbaar om te downloaden.

ws_foto_152
4

Download

De url van de iCloud-link staat in het klembord. Je kunt deze link bijvoorbeeld plakken in een WhatsApp-gesprek. De Android-eigenaar hoeft de link slechts te openen en ‘Download’ te kiezen.

ws_foto_152
5

iCloud.com

De iCloud-link is dertig dagen online. Om je gemaakte iCloud-links te zien, navigeer je naar www.icloud.com. Open Foto’s en klik in de zijkolom op ‘iCloud-links’. Hier vind je je fotoverzamelingen terug.

ws_foto_152
6

Stoppen

De link komt na dertig dagen automatisch te vervallen. Eerder stoppen? Klik op de fotoverzameling en selecteer de knop met de drie puntjes. Via ‘Stop met delen’ verdwijnt de link.

ws_foto_152
7

Samenwerken

Als je een album met foto’s en video’s wilt aanmaken waaraan je met een Android-gebruiker kunt samenwerken, is Google Foto’s een alternatief. Download de app in de App Store.

ws_foto_152
8

Google Foto’s

Log in met je Gmail-account en geef de app in de tab ‘Foto’s’ toegang tot al je foto’s. Ga naar ‘Delen>Gedeeld album maken’, voeg de foto’s toe en tik op ‘Delen’ om mensen uit te nodigen.

Hier vind je de belangrijkste functies

ws_foto_152
WS_fotos_152
Wetransfer

Het delen van een iCloud-link werkt alleen als iCloud-foto’s is ingeschakeld. Wil je dit niet, dan is Wetransfer.com een alternatief. Navigeer naar de website, log in en klik op ‘Iets versturen’. Voeg foto’s (en video’s) toe via de Plus-knop en tik op ‘Volgende’. Kies bij het delen voor ‘Creëer mijn link’.