Terug naar iCloud+ officieel gelanceerd – maar wat heb je eraan?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iCloud+ officieel gelanceerd – maar wat heb je eraan?

Door Laura Grootaarts11 oktober 2021 12:013 min. leestijd3

Heb je een betaald iCloud-opslagabonnement? Dan heb je dit weekend een mail gehad van Apple over de nieuwe dienst iCloud+. Je kunt nu gebruikmaken van enkele nieuwe functies – en het kost je niets extra’s. Eigenlijk bestaat dit al sinds de iOS 15-release van vorige maand, maar nu is de iCloud Plus-release officieel!

iCloud Plus release

iCloud Plus-release: wat is er nieuw?

Als je een Apple ID hebt, krijg je van Apple 5 GB gratis iCloud-opslag voor foto’s, documenten en reservekopietjes. Wil je meer, dan heb je een betaald abonnement nodig. Deze premium versie van iCloud noemt Apple iCloud+. Behalve meer opslag, krijg je dan ook toegang tot enkele nieuwe diensten. Dit zijn ze allemaal:

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

 • Privé-doorgifte in iCloud. Anoniemer surfen in Safari? Deze functie – ook wel iCloud Apple Relay genoemd – zorgt ervoor dat het verkeer dat je iPhone of iPad verlaat, versleuteld is. Het wordt zo onmogelijk om je IP-adres, browse-activiteit of locatie te registreren en er een profiel mee op te bouwen voor commerciële doeleinden. De functie is nog in bèta.
 • Verberg mijn e-mailadres. Maak een willekeurig e-mailadres aan dat berichten doorstuurt naar je eigen mailadres. Zo hoef je je persoonlijke adres niet prijs te geven als je online een account aanmaakt of je inschrijft voor een nieuwsbrief. Hoe het werkt, lees je in ons artikel Zo kun je je e-mailadres verbergen!
 • Veilige video in Homekit. Heb je beveiligingscamera’s met HomeKit-ondersteuning, dan kun je de beelden versleuteld opslaan in iCloud, zonder dat dit ten koste gaat van je opslag. Alleen jijzelf en personen die je toestemming geeft, kunnen de beekden bekijken
 • Aangepast e-maildomein. Heb je een eigen domeinnaam? Dan is het mogelijk om een eigen e-maildomein te gebruiken met iCloud Mail. Je mailt dan vanuit je eigen e-mailadres en e-mail hosting, maar vanuit de iCloud-interface.

Hoe kun je upgraden?

Heb je nu al een betaald abonnement, dan krijg je automatisch iCloud+ – Apple heeft je hierover geïnformeerd via de mail. Heb je nu gratis iCloud-opslag, dan is overstappen naar een abonnement op iCloud voldoende om ook gebruik te kunnen maken van de aanvullende Plus-diensten. Dat kan al vanaf één euro per maand.

Wat kost iCloud+?

Dat ligt aan de hoeveelheid iCloud-opslag die je koopt. Er zijn drie varianten, dit zijn de kosten per maand:

 • 50 GB: € 0,99
 • 200 GB: € 2,99
 • 2 TB: € 9,99

In principe kun je met alle abonnementen gebruikmaken van dezelfde diensten. Dus 1) Privé-doorgifte in iCloud, 2) Verberg mijn e-mailadres, 3) aangepast e-maildomein en 4) Ondersteuning voor Veilige video in HomeKit.

Toch is er één verschil, en dat heeft te maken met die vierde en laatste functie. Het aantal camera’s dat je kunt gebruiken voor Veilige video in HomeKit is afhankelijk van je abonnement:

 • 50 GB: 1 camera
 • 200 GB: maximaal 5 camera’s
 • 2 TB: onbeperkt aantal camera’s

Ben je geaboneerd op Apple’s dienstenbundel Apple One? Dan heb je de upgrade naar iCloud+ ook al gehad.

Delen met gezin nu al vanaf 50 GB

Heb je een iCloud+-abonnement, dan kun je alle nieuwe diensten delen met tot maximaal vijf gezinsleden. Nieuw daarbij is dat je ook bij het kleinste abonnement, dat van 50 GB, ook je opslag kunt delen met je gezin. Vroeger had je daarvoor een abonnement van ten minste 200 GB nodig.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

• Actie loopt t/m 2 april
• Zowel online als in de Amac winkels

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
 • Handige Apple-tips
 • Altijd up-to-date
 • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 15
Bekijk dit dossier

3
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
LaantjeDio
Lezer
LaantjeDio

Geen mail ontvangen van Apple hierover, en heb al jaren extra opslag …

Slaz
Lezer
Slaz

Voor een eigen email domein binnen iCloud heb je geen Email Hosting pakket nodig van een externe aanbieder, maar alleen een domeinnaam waarbij je zelf de DNS waarden kunt aanpassen.

Je maakt volledig gebruik van de email servers van iCloud Mail. Wel krijg je bij het instellen de mogelijkheid om eventueel bestaande email adressen op je domein te bevestigen voordat je de DNS verwijzingen omzet.

Bareld
Lezer
Bareld

Ook ik heb geen mail van Apple ontvangen over iCloud+ > ben al een aantal jaren betaalde gebruiker van 2Tb opslag