Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iCloud+ officieel gelanceerd – maar wat heb je eraan?

Auteur: Laura Grootaarts
3 reacties
iCloud+


Lees verder na de advertentie

Heb je een betaald iCloud-opslagabonnement? Dan heb je dit weekend een mail gehad van Apple over de nieuwe dienst iCloud+. Je kunt nu gebruikmaken van enkele nieuwe functies – en het kost je niets extra’s. Eigenlijk bestaat dit al sinds de iOS 15-release van vorige maand, maar nu is de iCloud Plus-release officieel!

iCloud Plus-release: wat is er nieuw?

Als je een Apple ID hebt, krijg je van Apple 5 GB gratis iCloud-opslag voor foto’s, documenten en reservekopietjes. Wil je meer, dan heb je een betaald abonnement nodig. Deze premium versie van iCloud noemt Apple iCloud+. Behalve meer opslag, krijg je dan ook toegang tot enkele nieuwe diensten. Dit zijn ze allemaal:

  • Privé-doorgifte in iCloud. Anoniemer surfen in Safari? Deze functie – ook wel iCloud Apple Relay genoemd – zorgt ervoor dat het verkeer dat je iPhone of iPad verlaat, versleuteld is. Het wordt zo onmogelijk om je IP-adres, browse-activiteit of locatie te registreren en er een profiel mee op te bouwen voor commerciële doeleinden. De functie is nog in bèta.
  • Verberg mijn e-mailadres. Maak een willekeurig e-mailadres aan dat berichten doorstuurt naar je eigen mailadres. Zo hoef je je persoonlijke adres niet prijs te geven als je online een account aanmaakt of je inschrijft voor een nieuwsbrief. Hoe het werkt, lees je in ons artikel Zo kun je je e-mailadres verbergen!
  • Veilige video in Homekit. Heb je beveiligingscamera’s met HomeKit-ondersteuning, dan kun je de beelden versleuteld opslaan in iCloud, zonder dat dit ten koste gaat van je opslag. Alleen jijzelf en personen die je toestemming geeft, kunnen de beekden bekijken
  • Aangepast e-maildomein. Heb je een eigen domeinnaam? Dan is het mogelijk om een eigen e-maildomein te gebruiken met iCloud Mail. Je mailt dan vanuit je eigen e-mailadres en e-mail hosting, maar vanuit de iCloud-interface.

Hoe kun je upgraden?

Heb je nu al een betaald abonnement, dan krijg je automatisch iCloud+ – Apple heeft je hierover geïnformeerd via de mail. Heb je nu gratis iCloud-opslag, dan is overstappen naar een abonnement op iCloud voldoende om ook gebruik te kunnen maken van de aanvullende Plus-diensten. Dat kan al vanaf één euro per maand.

Wat kost iCloud+?

Dat ligt aan de hoeveelheid iCloud-opslag die je koopt. Er zijn drie varianten, dit zijn de kosten per maand:

  • 50 GB: € 0,99
  • 200 GB: € 2,99
  • 2 TB: € 9,99


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

In principe kun je met alle abonnementen gebruikmaken van dezelfde diensten. Dus 1) Privé-doorgifte in iCloud, 2) Verberg mijn e-mailadres, 3) aangepast e-maildomein en 4) Ondersteuning voor Veilige video in HomeKit.

Toch is er één verschil, en dat heeft te maken met die vierde en laatste functie. Het aantal camera’s dat je kunt gebruiken voor Veilige video in HomeKit is afhankelijk van je abonnement:

  • 50 GB: 1 camera
  • 200 GB: maximaal 5 camera’s
  • 2 TB: onbeperkt aantal camera’s

Ben je geaboneerd op Apple’s dienstenbundel Apple One? Dan heb je de upgrade naar iCloud+ ook al gehad.

Delen met gezin nu al vanaf 50 GB

Heb je een iCloud+-abonnement, dan kun je alle nieuwe diensten delen met tot maximaal vijf gezinsleden. Nieuw daarbij is dat je ook bij het kleinste abonnement, dat van 50 GB, ook je opslag kunt delen met je gezin. Vroeger had je daarvoor een abonnement van ten minste 200 GB nodig.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!