Terug naar Zet je internationale vaccinatiebewijs in Wallet en Gezondheid
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Zet je internationale vaccinatiebewijs in Wallet en Gezondheid

Door Laura Grootaarts16 maart 2022 08:483 min. leestijd6

Een digitaal vaccinatiebewijs regel je met de CoronaCheck-app. In ons land hoef je dit bewijs steeds minder vaak te laten zien (en hopelijk blijft dat ook zo). In het buitenland zul je de QR-code nog wel regelmatig moeten overleggen. Apple heeft dat met de update naar iOS 15.4 gemakkelijker gemaakt!

Vaccinatiebewijs wallet

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Vaccinatiebewijs Wallet en Gezondheid

Heb je je iPhone geüpdatet naar iOS 15.4? Dan kun je voortaan de internationale QR-code nu ook in de apps Gezondheid en in je Wallet zetten. Zo roep je het bewijsje net zo snel op als bijvoorbeeld Apple Pay.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

1 Open de CoronaCheck-app

Open CoronaCheck en open je meest recente internationale QR-code. Je vindt deze op de tab ‘Internationaal’, via de knop ‘Bekijk QR-codes’. Maak een screenshot van je code – negeer de melding die verschijnt.

2 Ga naar de app Foto’s

Open met gezondheid

Ga naar de app Foto’s en open hier de zojuist gemaakte schermafbeelding. Houd je vinger even op de QR-code totdat er een menu verschijnt – zo scan je als het ware de QR-code op je eigen telefoon. Tik hierin op de optie ‘Open met Gezondheid’.

Let op: Livetekst moet hiervoor geactiveerd zijn, anders herkent je iPhone de QR-code niet. Open hiervoor Instellingen, navigeer naar ‘Algemeen>Taal en regio’, en schakel onderin het menu ‘Livetekst’ in. Sluit vervolgens de Foto’s-app via het multitasking-menu. Dit doe je door van onderin het scherm naar boven te vegen en even vast te houden (of door dubbel te klikken op de thuisknop als je die hebt), en vervolgens de Foto’s-app naar boven te slepen. Open nu weer Foto’s en probeer het opnieuw.

3 Voeg je vaccinatiebewijs toe

Voeg toe aan wallet en gezondheid

Je kunt nu je vaccinatiebewijs toevoegen aan de app Gezondheid en supersnel openen vanuit je Wallet. De informatie is versleuteld.Klik hiervoor op ‘Voeg toe aan Wallet en Gezondheid’.

4 Vaccinatie toegevoegd

Voeg je vaccinatiebewijs toe

Je vaccinatie is toegevoegd – tik op ‘Gereed’. In de app Gezondheid vind je hem onder ‘Gegevens>Medisch dossier>Vaccinaties’. De QR-code duikt ook op in Wallet.

QR-code tonen

Je kunt de QR-code tonen door de app Wallet te openen. Daarvoor is een snelkoppeling.

  • Op een iPhone met Face ID duw je twee keer op de zijknop.
  • Op een iPhone met thuisknop duw je twee keer op de thuisknop.

Hierna zoek je je bewijsje op in de digitale kaartenbak, en laat je het zien aan degene die het scant. Dit is vergelijkbaar met het openen van Apple Pay.

Vaccinatiebewijs ook op Apple Watch

Als je een Apple Watch hebt gekoppeld aan je iPhone, verschijnt de QR-code ook op je Apple Watch als die watchOS 8 of hoger heeft. Ook hier vind je hem in de app Wallet en die open je het snelst door twee keer op de langwerpige zijknop te duwen, net zoals bij Apple Pay.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

6
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Rik
Lezer
Rik

werkt niet op iphone X

Ward Edema
Beheerder
Ward Edema

Dag Rik,

Controleer of Livetekst ingeschakeld is! We leggen nu in stap 2 uit hoe je dit doet.

Andre Nuse
Lezer
Andre Nuse

Mijn wederhelft en ik hebben allebei een iPhone Xs Max met de laatste update van IOS 15.4. Bij mijn iphone lukt het prima, maar bij mijn vrouw’s iphone niet. Als zij een schermfoto van de QR code maakt, daarna oproept in de foto app, dan werkt drukken op de code niet, er gebeurt niets. WE hebben gezamenlijk al een aantal instellingen nagelopen, maar kunnen niets vinden. Enig idee?

Ward Edema
Beheerder
Ward Edema

Dag Andre,

We zien nu dat het niet werkt als de functie Livetekst uitgeschakeld is. Bij de gehele redactie stond deze functie aan, dus was het ons niet opgevallen! Stap 2 van de workshop is bijgewerkt: daar wordt nu ook uitgelegd hoe je Livetekst inschakelt.

Andre Nuse
Lezer
Andre Nuse

Dag Ward, De Livetekst functie had ik al ontdekt en bij haar ingeschakeld, maar vergeten de foto-app opnieuw te starten. Dank voor jullie verbeterde uitleg!