Terug naar iOS 14 downgraden: zo ga je met je iPhone terug naar iOS 13 [Update]
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iOS 14 downgraden: zo ga je met je iPhone terug naar iOS 13 [Update]

Door Koen van Ekeren23 september 2020 14:252 min. leestijd6

Met iOS 14 heeft je iPhone er weer een heleboel nieuwe functies bij. De meeste zijn een verrijking, maar een grote software-update kan gepaard gaan met vervelende problemen. Wat je dan kunt doen is iOS 14 downgraden om terug te gaan naar iOS 13.

Update, 23 september: Apple heeft er opvallend snel voor gekozen om te stoppen met het signeren van iOS 13.7. Dit betekent dat het niet meer mogelijk is om terug te gaan naar iOS 13.

terug naar iOS 13

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS Sonoma.

iOS 14 downgraden

Als je van iOS 14 naar iOS 13 wilt moet je er snel bij zijn. Meestal kan het downgraden naar een vroegere versie tot ongeveer twee weken na de iOS-release. iOS 14 kwam op 16 september uit, dus we hadden verwacht dat je tot ongeveer 30 september de tijd zou hebben om terug te gaan naar iOS 13. Apple koos er dit keer echter al na een week voor om het signeren van iOS 13.7 te stoppen.

Terug naar iOS 13 in 7 stappen

  1. Pak je Mac erbij, of een Windows-computer met iTunes. Zorg dat de laatste versie van macOS of iTunes is geïnstalleerd.
  2. Ga op je Mac of Windows-pc naar de website ipsw.me. Klik op ‘iPhone’ en kies het model dat je hebt. Naast één van de groene vinkjes zie je iOS 13.7 staan. Klik erop en ‘Download’ het IPSW-bestand. Staat er geen groen vinkje naast iOS 13.7? Dan betekent dit helaas dat het terugzetten naar iOS 13 niet meer mogelijk is.
  3. Pak je iPhone en schakel ‘Vind mijn iPhone’ uit. Dit doe je door de Instellingen-app te openen en boven op je naam te tikken. Selecteer ‘Zoek mijn’ en tik op ‘Zoek mijn iPhone’. Zet de schakelaar achter ‘Zoek mijn iPhone’ of grijs en voer je Apple ID in.
  4. Sluit je iPhone met een Lightning-kabel aan op je Mac en open Finder. Klik links op het iPhone-icoontje. Op een Windows-pc doe je hetzelfde, maar dan met iTunes.
  5. Houd de Option-toets ingedrukt (of Alt bij oudere Macs) en klik op ‘Herstel iPhone’. Bij een Windows-computer houd je intussen de Shift-knop ingedrukt.
  6. Selecteer het iOS 13.7 IPSW-bestand dat je bij stap 2 gedownload hebt en klik op ‘Open’.
  7. Start de installatie door op ‘Herstel’ te klikken. Je iPhone gaat nu terug naar iOS 13.

iPadOS 14 downgraden

Wil je met je iPad terug van iPadOS 14 naar iPadOS 13? Dan voer je bijna dezelfde stappen uit als hierboven. Bij stap 2 selecteer je je iPad-model en bij stap 3 schakel je ‘Zoek mijn iPad’ uit.

iCreate 148
iCreate 148
32 iPhone-tips die je leven redden 🛟
Bereid je Mac voor op macOS 14

Bereid je Mac voor op macOS 14

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 14
Bekijk dit dossier

6
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Jos van Gend
Lezer
Jos van Gend

Hallo Koen, ik heb een iPad 2018, welke versie van isle.me ik download krijg ik de melding dat de firmware niet compatibel is.
Heb je voor mij een andere oplossing voor downgraden?
Vriendelijke groet
Jos van Gend

Marcel Luntungan
Lezer
Marcel Luntungan

Hoi Koen,
Mijn iMac 21″ Late 2012 draait op OS Mojave 10.14.6
Ivm met mijn studio software, ProTools ben ik nog niet overgegaan naar Catalina. Er zijn nog vervelende bugs die door Avid i.s.m. Apple moeten worden verholpen.
Ik heb mijn iPhone XS geüpdate naar iOS14.0.1 en als ik hem nu koppel aan m’n iMac krijg ik de melding dat de iMac een update moet ondergaan om te kunnen koppelen met de iPhone XS.
iTunes op de iMac is versie 12.9.5.5
Weet je of er een mogelijkheid is om iTunes toch te laten koppelen met de iPhone zodat ik bestanden kan uitwisselen?
Groetjes,
Marcel Luntungan