Terug naar Tekst om afbeeldingen laten lopen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Tekst om afbeeldingen laten lopen

Door Redactie iCreate8 januari 2011 11:393 min. leestijd1

Wil je afbeeldingen mooi in een Pages-document plaatsen? Met het Omloopgereedschap heb je alles zelf in de hand.

Laten we eerlijk zijn: Microsoft Word is een fantastisch programma als je grote stukken tekst wil tikken en opmaken, maar het wordt altijd een ramp als je afbeeldingen gaat toevoegen aan je tekst. De software is hier van oorsprong niet voor bedoeld en ondanks alle pogingen werken de opmaakmogelijkheden met plaatjes nooit echt lekker.

Gebruik daarom Pages. Dit is een uitstekende tekstverwerker waarmee je documenten ook in .doc-formaat kunt opslaan, zodat je ze altijd nog op een Windows-computer kunt bewerken. Heb je een erg mooi document dat op alle computers hetzelfde moet blijven? Dan kun je het document het beste opslaan als pdf.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Pages is naast een tekstverwerker ook een verrassend makkelijk opmaakprogramma dat je een heleboel vrijheid biedt. In deze workshop laten we je een aantal opties zien voor het plaatsen van afbeeldingen in een doodnormaal Word-bestand. Je zult direct zien dat je eigenlijk zelf alle vrijheid hebt om te doen wat je wilt. Hierdoor kun je heel gemakkelijk werkstukken en essays opvrolijken met een paar plaatjes zonder dat je eindeloos lang loopt te hannesen om de tekst leesbaar te houden.

1: De Mediakiezer
Open een document naar keuze en klik op de Mediakiezer (rechtsboven in het venster) of ga naar ‘Weergave>Toon mediakiezer’.


2: Foto’s toevoegen
Met de Mediakiezer kun je foto’s uit bijvoorbeeld Aperture, iPhoto en Photobooth aan het document toevoegen door ze naar de gewenste pagina te slepen.


3: Het Infovenster
Wij maken de afbeelding nu iets kleiner. De positie van de tekst past zich automatisch aan. Open vervolgens het Infovenster via de knop ‘Info’ (of ga naar ‘Weergave>Toon infovenster’)


4: Omloop-opties
Klik in het Infovenster op het tabblad ‘Omloop’. De optie ‘Laat tekst rond object lopen’ staat standaard al aangevinkt, maar je kunt dit op vijf verschillende manieren doen.


5: Roteren
Nu passen we de afbeelding aan om goed te laten zien hoe de tekst omloopt. Selecteer de foto, houd je muis boven de rand van de afbeelding en cmd-klik en sleep om de afbeelding te roteren.


6: Tekstvorm
Klik vervolgens op één van de twee opties voor ‘Tekstvorm’. Bij de ene loopt de tekst als een vierkant om de afbeelding, terwijl hij bij de andere langs de randen van de afbeelding loopt.


7: Extra ruimte
De optie ‘Extra ruimte’ is erg handig als je de tekstvorm aanpast. Hiermee bepaal je hoeveel pixels er tussen de tekst en de afbeelding zitten.


8: Plaatsing object
Bij de opties onder ‘Plaatsing object’ kun je een aantal algemene opties inschakelen. Wil je dat de afbeelding meebeweegt met de tekst? Kies dan ‘Regelgebonden’.


9: Achtergrondafbeelding
Wil je liever een achtergrondafbeelding? Kies bij ‘Plaatsing object’ dan voor ‘Op achtergrond’. Hierdoor zal de tekst over de afbeelding heen lopen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Beeldbank
Lezer
Beeldbank

Goede tekst en uitleg, vaak blijft Word toch lastig!