Terug naar Presenteer je CV met Keynote
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Presenteer je CV met Keynote

Door Redactie iCreate20 november 2010 10:593 min. leestijd1

Speel jezelf in de kijker bij potentiële werkgevers door je curriculum vitae met interactieve elementen te verlevendigen en te presenteren.

Keynote is een fantastisch presentatiehulpmiddel, maar je kunt het voor veel meer dingen gebruiken dan presenteren alleen. Met Keynote kun je bijvoorbeeld demo’s maken die zichzelf afspelen, maar je kunt ook interactieve programma’s maken, zoals kiosken met toeristische informatie. Waarom zou je al die beschikbare technologie niet gebruiken om op te vallen bij potentiële werkgevers door je levendige CV?

In deze workshop leer je hoe je animaties en interactiviteit aan een project toevoegt. Ook zie je hoe je een statische pdf met je kennis en evaring omzet in iets dat visueel opwindender is en meer aandacht trekt. Dus, start Keynote en ga direct aan de slag.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

1: Kopieer en plak
Open je curriculum vitae, kopieer een gedeelte dat je voor je eerste dia wilt gebruiken (bijvoorbeeld je naam, samen met je diploma’s en certificaten) en plak ze in Keynote.


2: Selecteer een lettertype
Je kunt op de opmaakbalk (onder de knoppenbalk) de lettertypefamilie, de tekststijl en de grootte aanpassen. Je kunt hiervoor ook ‘Opmaak>Lettertype>Toon lettertypen’ kiezen.


3: Een nieuwe dia
Om nog een dia te maken, kun je uiterst links op de knoppenbalk op de ‘+’-knop klikken, maar het kan ook met de opdracht ‘Dia>Nieuwe dia’ of met de sneltoets Shift+Cmd+N.


4: Vul je tekst in
Kies uit je cv informatie om aan de tweede dia toe te voegen. Herhaal de procedure voor de volgende dia’s tot je alle gegevens hebt die je wilt laten zien.5: Open het infovenster
Nu is het tijd om het wat levendiger te maken. Selecteer nogmaals je eerste dia en open het infopaneel (als dit nog niet geopend is, ga je naar ‘Weergave>Toon infovenster’.


6: Overgangen
Ga naar het paneel ‘Dia-info’ (tweede van links) en kies een effect. Dit wordt de overgang die je te zien krijgt zodra je naar de volgende dia gaat.


7: Op herhaling
Herhaal deze procedure voor de overige dia’s. Je kunt voor alle dia’s dezelfde overgang selecteren of juist voor elke dia een andere nemen.


8: Animaties
Op de tekst en de afbeeldingen kun je ook een animatie toepassen. Markeer een tekstvak en ga naar het paneel ‘Animatie-info’ (rechts van het paneel ‘Dia-info’).


9: Verschijnen en verdwijnen
Je kunt zelf bepalen hoe de tekst via de tab ‘Animatie in’ op je scherm verschijnt en hoe deze daarna met ‘Animatie uit’ weer verdwijnt. Doe dit desgewenst overal in je project.

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Valerie
Lezer
Valerie

Interessant! Maar de basis (je brief of CV zelf) blijft natuurlijk minstens zo belangrijk. Wil je hulp bij schrijven of heb je al een brief of CV, maar wil je die laten verbeteren? Ga naar http://www.dutchco.nl. Binnen 5 werkdagen. Niet gratis, maar ook zeker niet duur. Prijzen staan op de site.

Succes!
Valerie