Terug naar Ontdek de nieuwe versie van iTunes
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Ontdek de nieuwe versie van iTunes

Door Laura Grootaarts4 juli 2016 11:162 min. leestijd0

Apple heeft onlangs een nieuwe versie van iTunes uitgebracht. Versie 12.4 maakt iTunes een stuk overzichtelijker. Met als belangrijkste nieuws dat er weer te zoeken en te navigeren valt via een zijbalk aan de linkerkant. Die was een tijdje weg, maar staat nu weer te stralen. Het gebruiksgemak heeft sowieso een positieve impuls gekregen. In deze workshop ontdek je de vernieuwingen in iTunes.

Deze workshop komt uit iCreate 79.

1. Download iTunes 12.4

iTunes nieuwe versie

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

Ga naar de downloadpagina en klik op Download nu. Vis het zip-bestand uit je Downloads-map en pak deze uit. Het programma zelf helpt je door de overige stappen.

2. Terugkeer linker zijbalk

iTunes nieuwe versie

Het vertrek van de linker zijbalk vorig jaar was een doorn in het oog van vele gebruikers. Het goede nieuws is dat deze een comeback gemaakt heeft. Het voelt bijna nostalgisch.

3. Liever geen linker zijbalk?

iTunes nieuwe versie

Zoals met alles zijn er voor- én tegenstanders. Dus toch liever die linker zijbalk niet? Dan zet je hem gewoon even uit. Dat kan via ‘Weergave’ en kies daar voor ‘Verberg zijbalk’.

4. Handige navigatie

iTunes nieuwe versie

Het heen en weer bladeren is eenvoudiger geworden. Met de navigatietoetsen (linksboven) kun je voor- en achteruit in het programma. Je bent dus weer zo terug op de plek waar je was.

5. Mediakiezer

iTunes nieuwe versieEveneens linksboven is het met de mediakiezer eenvoudig switchen tussen muziek, film en tv-programma’s. Via een simpele klik krijg je de mogelijkheden op een presenteerblaadje.

6. Afspeellijsten

iTunes nieuwe versie

De afspeellijsten kunnen weer aangemaakt worden in de linker zijbalk. Sleep je favoriete nummers voor een bepaalde gelegenheid naar de lijst die je een herkenbare naam gegeven hebt. Een slimme afspeellijst maak je via de sneltoets Cmd + Alt + N.

7. Wachtrij

iTunes nieuwe versie

Dat je nummers kon slepen naar de wachtrij, was al een mogelijkheid. De knop heeft in de update een duidelijkere plaats gekregen. Hij staat nu direct rechts naast het afspeelmenu.

8. AirPlay

iTunes nieuwe versie

Ook de knop voor AirPlay ziet er iets anders uit. Hij vervult echter nog precies dezelfde functie als voorheen. Als je het geluid naar meerdere speakers streamt, pas je hier het volume aan.

9. Onverwacht sneller

iTunes nieuwe versie

Nergens communiceert Apple dat de nieuwe update sneller is geworden. Toch is dit het geval. Zeker op de wat oudere apparaten is de toegenomen snelheid opvallend.

Deze iTunes-workshop is afkomstig uit iCreate 79. Op zoek naar nog meer handige Apple-tips en trucs? Koop het magazine dan nu in in onze webshop.

iCreate 79

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Praat mee!

avatar