Terug naar Meerdere iPhoto-bibliotheken gebruiken
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Meerdere iPhoto-bibliotheken gebruiken

Door Redactie iCreate9 oktober 2010 11:143 min. leestijd1

Wil je foto’s in stijl op andermans Mac laten zien? Gebruik dan meerdere iPhoto-bibliotheken: een op je Mac en eentje voor op je usb-stick.

iPhoto is een ontzettend handig programma waarmee je makkelijk foto’s kunt organiseren. Zou het niet handig zijn als je die mogelijkheden ook op zak zou hebben en mee zou kunnen nemen om bij iemand anders een diavoorstelling van de vakantiefoto’s te bekijken? Wat zeg je? Je hebt geen iPhone? Maar dat hoeft toch ook niet als je iPhoto ook op een usb-stick kunt zetten?

Praktisch alle inhoud van iPhoto zit in de bibliotheek: de foto’s, de gps-data en de slimme albums staan allemaal in een apart deel en dat kun je ook op een cd, dvd of usb-stick zetten. In deze workshop laten we zien hoe je dat doet. Vooraf moeten we je wel voor één ding waarschuwen. Deze truc werkt alleen met een Mac met minimaal iLife ‘08: je kunt geen iPhoto-bibliotheek openen op een Windows-computer.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

1: Men neme een usb-stick…
Neem een usb-stick met redelijk wat opslaggeheugen en prik deze in de Mac. Vervolgens Option/Alt-klik je  op het iPhoto-icoontje in het Dock om de bibliotheekinstellingen van iPhoto te openen.


2: Extra iPhoto-bibliotheek
Er wordt een venster geopend dat je waarschijnlijk nog niet eerder hebt gezien. Hier kun je bepalen welke iPhoto-bibliotheek je wilt gebruiken. In dit geval klikken we op ‘Maak nieuwe aan’.


3: Naam en locatie
Geef de nieuwe iPhoto-bibliotheek een naam en geef de usb-stick op als locatie. Druk op ‘Bewaar’ om een nieuwe bibliotheek op de usb-stick te maken.


4: Naam en locatie
Nu wordt er een nieuwe, lege iPhoto-bibliotheek geopend. Deze kun je ook terugvinden op de usb-stick onder de naam die je hem zelf gegeven hebt.


5: Vullen
Deze bibliotheek gaan we vullen met foto’s die we op zak willen hebben. Ga naar ‘Archief>Importeer in bibliotheek’ om foto’s toe te voegen, maar het kan ook op de gebruikelijke manier.


6: Terugschakelen
Sluit iPhoto en Option/Alt-klik om het programma opnieuw te openen en de normale iPhoto-bibliotheek voor iPhoto op je Mac te selecteren. Het programma gedraagt zich nu weer als normaal.


7: iPhoto op zak
Nu heb je een iPhoto-bibliotheek die je overal mee naartoe kunt nemen.


8: Op bezoek
Ben je bij iemand anders? Dan kun je daar je eigen iPhoto-bibliotheek openen door hem te openen vanaf je usb-stick.


9: Uitwisselen
Wil je een foto van iemand anders hebben? Sleep die dan uit zijn iPhoto-bibliotheek. Sluit iPhoto af, open jouw iPhoto-bibliotheek op de usb-stick en sleep de foto daar naartoe om hem te importeren.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
VincentRND
Lezer
VincentRND

Приветствую Предлагаю обмен ссылками (постовыми) вашего блога http://www.icreatemagazine.nl с моим.
Заранее благодарен за ответ.
С уважением, Александр.