Terug naar Maak een prijsvergelijkingstabel met Numbers
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Maak een prijsvergelijkingstabel met Numbers

Door Redactie iCreate26 juni 2010 10:072 min. leestijd0

Wil jij ook altijd de beste deal vinden? Maak dan een prijsvergelijkingstabel in Numbers. Zo houd je altijd het overzicht.

Spreadsheets zijn vreselijk handig voor een heleboel verschillende dingen. Zo kun je ze gebruiken om rekensommen uit te voeren op allerlei verschillende gegevens, zodat je automatisch de huishoudelijke
uitgaven, autokilometers of de rente van een lening in de gaten kunt houden. Maar naast rekenen kan Numbers vooral ook goed ordenen. In deze workshop maken we een sjabloon waarin je alle vondsten uit verschillende webwinkels kunt parkeren zodat je snel weer verder kunt zoeken. En uiteindelijk vertelt de tabel je waar je het goedkoopst uit bent!

1: Pas de tabel aan
Maak een nieuwe tabel in Numbers. Zet de winkels waar je kijkt of gaat kijken in de bovenste rij en de producten die je zou willen kopen in de linkerkolom.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt


2: Koptekstmenu
Beweeg de muis over de eerste winkelnaam in een kolomkop en klik op het driehoekje. Kies ‘Voeg kolom links toe’. Herhaal dit voor de andere kolommen.3: Selecteer kolom
Klik op de kop van één van die nieuwe lege kolommen. Houd ‘Cmd’ ingedrukt en selecteer de andere lege kolommen met een muisklik op elke kolom.


4: Aankruisvakken maken
Klik op het knopje met het vinkje in de knoppenbalk. Nu krijgen alle cellen in het gebied dat je in de vorige stap hebt geselecteerd een aankruisvak.


5: Tegelijk versmallen
Behoud de selectie van de kolommen, open het infovenster (Cmd+Alt+i), ga naar ‘Tabelinfo (derde tabblad van links) en klik bij ‘Kolombreedte’ op de knop ’Passend’.


6: Informatie invoeren
Nu ga je de markt afstruinen. Vul de prijzen die je vindt in op de spreadsheet. Zet voor elk product een vinkje bij de winkel waar het product het goedkoopst is.


7: Maak een venstermenu
Maak een kolom geheel rechts naast de laatste winkel. Klik op de venstermenu-knop, meteen rechts naast de aankruisvakknop van stap 4. Kies ‘Venstermenu’.


8: Opties aanpassen
Hernoem de opties door erop te dubbelklikken en een nieuwe naam in te tikken. Voeg andere opties toe met de plusknop of verwijder ze met de minknop.


9: Kopiëren naar andere rijen
Kopieer deze cel naar de andere rijen en noem je kolom ‘Kies de goedkoopste’. Hier kun je telkens aangeven waar je elk product het voordeligst kunt krijgen.

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar