Terug naar Letters groter maken op iPad
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Letters groter maken op iPad

Door Jelle Mol22 juni 2015 15:302 min. leestijd0

Op de iPad heeft Apple een aantal opties ingebouwd waarmee je zelf kunt instellen hoe alles eruit ziet. Zo kun je met een paar eenvoudige stappen de teksten groter en dikker maken, zodat je ze veel beter kunt lezen. In deze workshop laten we zien hoe dat werkt.

Deze en vele andere workshops vind je in iPad – Eenvoudig uitgelegd.

1. Helderheid

Helderheid iPadOpen de app Instellingen en tik links op ‘Beeldscherm en helderheid’. Met de bovenste schuif pas je de helderheid van het scherm aan, met de schuif eronder past de iPad de helderheid aan op het omgevingslicht.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen


2. Tekstgrootte aanpassen

Tekstgrootte iPadTik vervolgens op ‘Tekstgrootte’. Zet het schuifje naar rechts om de letters groter te maken. Je ziet direct het effect in de tekst erboven. Vele tekstelementen op de iPad nemen deze grootte over.


3. Vette tekst op iPad

Vette tekst iPadVind je de letters niet te klein, maar wel te dun? Zet dan de schuif achter ‘Vette tekst’ om. Kies ‘Ga door’ en de iPad wordt opnieuw opgestart. Daarna zijn alle tekstjes dikker en beter leesbaar.

4. Zoomen op iPad

Zoomen op iPadGa in Instellingen naar ‘Algemeen>Toegankelijkheid>Zoomen’. Zet ‘Zoomen’ op groen voor een vergrootglas. Dit verplaats je door op de knop onder aan het venster te tikken en je vinger over het scherm te bewegen.


5. Knopvormen

Knopvormen iPadVind je niet duidelijk welke tekstjes als knop dienen? Ga terug naar ‘Algemeen>Toegankelijkheid’ en zet de schuif achter ‘Knopvormen’ op groen. Aan de knop ‘Algemeen’ boven zie je wat er gebeurt.


6. Contrast

Contrast iPadHeb je moeite om de overlappende vensters fatsoenlijk te lezen? Tik op ‘Contrast’ en zet de drie schuifjes op groen om de venster minder doorzichtig en de kleuren donkerder te maken.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Jelle Mol

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar