Terug naar Kaspersky Safe Kids: bescherm je kinderen tegen het wilde wijde web
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Kaspersky Safe Kids: bescherm je kinderen tegen het wilde wijde web

Door Redactie iCreate11 mei 2016 16:263 min. leestijd0

De illusie dat kinderen de iPad, smartphone of een andere scherm links laten liggen, is inmiddels voltooid verleden tijd. Wat oplettende ouders nog wel in de hand kunnen houden, is het surfgedrag of het gebruik van apps door hun kroost. Apple heeft zelf een hoop functies ingebouwd, maar die laten nog wel te wensen over. Kaspersky heeft daarom de app Kaspersky Safe Kids ontwikkeld, waarmee ouders niet snel verrast zullen worden door afwijkende activiteiten op het wereldwijde web. Bij de gratis variant is het bijvoorbeeld mogelijk een maximale gebruikstijd per apparaat in te stellen en eenvoudig bepaalde sites onbereikbaar te maken. De premium versie gaat nog een forse stap verder. Als ouder word je gewaarschuwd wanneer het kind fysiek de gestelde veilige zone heeft verlaten of je ontvangt een melding als er sprake is van dreigende situaties voor je kind via digitale kanalen. Hieronder leggen we uit hoe de gratis variant van Kaspersky Safe Kids werkt.

Deze workshop is afkomstig uit iCreate 78.

1. Download app

Stap1

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Kaspersky Safe Kids is te downloaden via de App Store en is beschikbaar voor Mac, iPhone en iPad. Online is de app hier te vinden. Wij gaan op de iPad aan de slag.

2. Installatie app

Stap2

Zorg dat eerst het gedeelte voor ouders wordt aangemaakt en daarna voor elk kind. Het installeren op apparaten die de kinderen gebruiken, gaat via stappen die de app duidelijk aangeeft.

3. Beveilig internetgebruik

Stap3

Tik op ‘Internet’ en je kunt via de keuzes ‘Toegestaan’, ‘Met waarschuwing’ en ‘Geblokkeerd’ aangeven naar welke websites wél of niet gesurft mag worden.

4. Veiliger zoeken

Stap4-2

Zoektermen die voor meerdere interpretaties vatbaar zijn, worden gefilterd. Sites voor volwassenen worden verborgen in de zoekresultaten. Al valt complete waterdichtheid nooit te garanderen.

5. Apps met leeftijdsbeperking

Stap5

Onder ‘Apps’ zie je dat apps waar een minimumleeftijd aan hangt, niet meer geopend kunnen worden. Sommige extreem gewelddadige spelletjes voor boven de zestien zijn dan ook niet meer bereikbaar.

6. Informatie voor ouders

Stap6

Meld je via Safari aan op de site van Kaspersky en log in. Onder ‘Kinderen’ staat informatie als welke apparaten zijn aangesloten en kun je de instellingen finetunen.

7. Zoekopdrachten en bezochte websites

Stap7

Via ‘Internetgebruik’ is per kind op te zoeken welke sites zijn bezocht en hoe lang hij of zij op deze site geweest zijn. Ook zie je zoekopdrachten en de tijd die is doorgebracht op het apparaat.

8. Meldingen

Stap8

Als kinderen een website hebben bezocht of zoektermen hebben ingetikt die ongeschikt zijn, dan komt er een melding. Ook als de site niet bezocht kon worden omdat Safe Kids deze blokkeerde.

9. Tijdslimieten

Stap9

Op maandag niet langer dan een uur of helemaal niet op de iPad? Dit stel je in bij ‘apparaatgebruik’. Bij overschrijding kunnen ouders een melding op het scherm aangeven of het apparaat blokkeren.

Deze workshop is afkomstig uit iCreate 78. Op zoek naar nog meer handige Apple-tips en trucs? Koop het magazine dan nu in in onze webshop.

 

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar