Terug naar iOS 4.3.3: iPhone en iPad jailbreaken (untethered)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iOS 4.3.3: iPhone en iPad jailbreaken (untethered)

Door Redactie iCreate29 januari 2011 07:007 min. leestijd30

Deze jailbreak werkt voor alle iOS-apparaten met iOS 4.3.2 of 4.3.3, behalve de iPad 2

Heb je een iPhone en wil je meer functies en apps dan Apple en je telefoonaanbieder je momenteel gunnen? Dan loont het de moeite om je iPhone te ‘jailbreaken’. In dit artikel leggen we daarom de handigste jailbreak-methode uit die op dit moment bij ons bekend is. Voor de kenners: we gaan altijd uit van de untethered jailbreak-methode.

Dit artikel wordt ververst zodra er een nieuwe jailbreak-methode bij ons bekend is.
[9 mei update] Workshop bijgewerkt voor iOS 4.3.3 en redsn0w 0.9.6rc16

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

N.B: Het uitvoeren van deze workshop is geheel op eigen risico, maar in principe niet gevaarlijk. Gaat het mis? Sluit dan je iOS-apparaat aan op de computer en open het apparaat in iTunes. Ga naar de overzichtspagina en klik op ‘Herstel’.


1. Maak een back-up
Eerst willen we zeker weten dat we geen data kwijtraken. Synchroniseer daarom je iPhone of iPad (1) via iTunes. Daarmee maak je gelijk een complete back-up.


2. Download Redsn0w
Download het programma redsn0w 0.9.6rc16 van de iPhone Dev Team website. Klik hier als je een Mac hebt en klik hier als je de pc-versie moet gebruiken. (De links gaan naar Google Sites, maar zijn van iPhone Dev Team).


3. Uitpakken en ophalen
Pak de bestanden van Redsn0w uit en download de firmware van iOS 4.3.3 via één van de volgende links: iPhone 3GS, iPhone 4, iPad of iPod touch (derde generatie & vierde generatie). Het kan zijn dat Safari de firmware opslaat als zip-bestand. Hernoem in dat geval de extensie .zip naar .ipsw via de Finder (of Explorer als je met Windows werkt).


(Gebruik je nog iOS 4.3.2? Dan heb je de volgende links nodig: iPhone 3GS, iPhone 4, iPod touch (derde generatie of vierde generatie) of de iPad.4. Opstarten
In het mapje van Redsn0w zit een programma met het icoontje van een ananas: dit is Redsn0w, een programma waarmee je het apparaat gaat hacken. Start Redsn0w  (met de Administrator-account van je computer. Windows Vista en 7 gebruikers: start het programma in Windows XP compatabiliteitsmodus) en klik op ‘Browse’. Nu opent een Finder-venster. Zoek het firmware-bestand op, selecteer het en klik op ‘Open’.


5. Controle door Redsn0w
Nu controleert Redsn0w automatisch of je een goede firmware te pakken hebt en geeft (als alles goed gaat) de melding ‘IPSW successfully identified’. Klik nu op ‘Next’. Je krijgt nu het scherm dat in het screenshot staat. Druk op ‘Next’


6. Uitzetten
Zet nu je iOS-apparaat (die, als het goed is, nog steeds via het snoer met je Mac of pc verbonden is) helemaal uit. Druk vervolgens in Redsn0w op ‘Next’. Je moet voor deze stap het apparaat uit hebben staan en aangesloten hebben op de computer.7. Opstarten in DFU!
Volg nu de volgende procedure EXACT uit: houdt de Power-knop (bovenaan) drie seconden in, blijf de Power-knop ingedrukt houden en druk direct de Home-knop (ronde knop onderaan) 10 seconden in, laat de Power-knop daarna los maar houdt de Home-knop ingedrukt voor 15 seconden.


8. DFU
Als stap 7 lukt, start het iOS-apparaat op in de DFU-modus. Als het mislukt, geeft Redsn0w een foutmelding. Je merkt vrijwel direct of het goed is gegaan, want je iPhone begint te ratelen en stukken code vliegen over je scherm; Redsn0w kraakt de beveiliging van je iOS-apparaatje en installeert Cydia.


9. iOS-apparaat ontsnapt!
Druk in Redsn0w op ‘Finish’ om het programma te sluiten. Je iOS-apparaat is nu gejailbreakt. Dit herken je door een nieuwe icoontje dat op je iPhone, iPad of iPod touch is verschenen: Cydia, de alternatieve App Store waarin alles mag en kan. De verboden vrucht die Apple je niet wil geven.10. Cydia
Allereerst is het nu van belang om Cydia in te stellen. Open de app en Cydia zal allereerst wat voorbereidingen verrichten en het apparaat herstarten. Daarna kun je de app weer openen. Nu krijg je de vraag wat je niveau als iOS-gebruiker is. Als je deze workshop zware kost vond, mag je de optie ‘Gebruiker’ aanvinken en op ‘Gereed’ drukken.


11. Root-wachtwoord aanpassen
Bovendien willen we het gejailbreakte apparaat opnieuw beveiligen, want hackers kunnen nu erg makkelijk bij de Root (de “toegangspoort”) van je iPad, iPod touch of iPhone. Ga daarom in Cydia naar ‘Cydia> Gebruikershandleidingen>Root Password How-To’.


12. Volg de instructies
Nu krijg je een handleiding te zien waarmee je via de app Terminal het root-wachtwoord kunt aanpassen. Download de app Mobile Terminal (er staat een link in het venster) en voer de stappen uit om een nieuw wachtwoord in te vullen. Zo zet je een nieuw slot op de deur naar je iPad/iPhone/iPod touch.

Terminal-problemen
Als de laatste stap is gelukt ben je klaar met het jailbreaken. Deze laatste stap zal echter niet bij iedereen lukken, want de app Terminal blijkt op de iPhone 4 continu te crashen. Daarom is er een alternatieve methode om je root-wachtwoord te wijzigen. Hiervoor moet je je iPhone aan je computer koppelen. Kijk voor de beschrijving met een Mac in Deel 5 van deze workshop, voor de Windows-versie ga je naar Deel 6.


Het root-wachtwoord van je iPhone veranderen met een Mac:

13. OpenSSH
Om het root-wachtwoord te veranderen moet je Mac toegang krijgen tot je iPhone. Hiervoor is het programma OpenSSH nodig. Zoek in Cydia naar OpenSSH en installeer dit programma.

Zoek nu het IP-adres van je iPhone op. Dit doe je door in te loggen op een wifi-netwerk, dit netwerk vervolgens op te zoeken bij ‘Instellingen>Wi-Fi-netwerken’ en dan op het blauwe pijltje naast het ingelogde netwerk te klikken. Achter ‘IP-adres’ zie je nu een getal, zoals 192.168.10.213.  Dit IP-adres heb je nodig voor de volgende stap.


14. Terminal
Koppel je iPhone nu aan je Mac en open het programma Terminal. Typ hier ssh root@192.168.10.213, waarbij het gedeelte na het apenstaartje dus het IP-adres is. Na even denken zal je nu worden gevraagd of je daadwerkelijk wilt inloggen; typ hier yes.


15. Wachtwoord wijzigen
Nu vraagt de Terminal naar het root-wachtwoord. Typ: alpine. Je zult merken dat de cursor niet meebeweegt, maar als je op enter drukt blijkt toch te zijn geregistreerd wat je hebt getypt. Als je bent ingelogd typ je passwd, gevolgd door een enter. Vervolgens kun je een nieuw root-wachtwoord invoeren, bijvoorbeeld icreatemagazine, waarbij de cursor wederom niet meeloopt. Bevestig je wachtwoord door het nogmaals in te typen. Als de twee overeenkomen is je wachtwoord gewijzigd. Typ exit om de verbinding te verbreken.

Gefeliciteerd! Je hebt nu je iPad, iPhone of iPod touch gejailbreakt. In de Cydia-winkel kun je nu allerlei nieuwe extra’s kopen.


Het root-wachtwoord van je iPhone veranderen met Windows:

13. OpenSSH
Om het root-wachtwoord te veranderen moet je pc toegang krijgen tot je iPhone. Hiervoor is het programma OpenSSH nodig. Zoek in Cydia naar OpenSSH en installeer dit programma.  Zoek nu het IP-adres van je iPhone op. Dit doe je door in te loggen op een wifi-netwerk, dit netwerk vervolgens op te zoeken bij ‘Instellingen>Wi-Fi-netwerken’ en dan op het blauwe pijltje naast het ingelogde netwerk te klikken. Achter ‘IP-adres’ zie je nu een getal, zoals 192.168.10.213. Dit IP-adres heb je nodig voor de volgende stap.


14. PuTTY
Download het programma PuTTY door hier te klikken en klik op ‘Uitvoeren’. Typ bij ‘Host Name (or IP address)’ het IP-adres dat je zojuist hebt opgezocht en klik op ‘Open’. Er opent zich nu een soort MS DOS-venster.


15. Wachtwoord wijzigen
Om in te loggen typ je eerst root, gevolgd door een enter. Nu vraagt hij om het (ongewijzigde) wachtwoord, typ hier alpine in. Je zult merken dat de cursor niet meebeweegt, maar als je op enter drukt blijkt toch te zijn geregistreerd wat je hebt getypt. Om het wachtwoord te veranderen typ je nu het commando passwd root, gevolgd door een enter. Vervolgens kun je een nieuw root-wachtwoord invoeren, bijvoorbeeld icreatemagazine, waarbij de cursor wederom niet meeloopt. Bevestig je wachtwoord door het nogmaals in te typen. Als de twee overeenkomen is je wachtwoord gewijzigd.

Gefeliciteerd! Je hebt nu je iPad, iPhone of iPod touch gejailbreakt. In de Cydia-winkel kun je nu allerlei nieuwe extra’s kopen.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPod
Bekijk dit dossier

30
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Baffel
Lezer
Baffel

Erg duidelijke turtorial! Het werkt perfect en een nieuw wachtwoord is ingesteld!

Gr, Baffel

mark
Lezer
mark

Is het noodzakelijk om je simkaart te verwijderen om te voorkomen dat je bijvoorbeeld gebeld word tijdens deze actie?

Bram Balk
Lezer
Bram Balk

@Mark Nee. Voor de DFU-modus is het niet van belang. Tijdens de DFU-modus kun je de telefoon überhaupt niet gebruiken, laat staan bellen.

@StefanJN Ongeveer een half uurtje. Wat blijft maar op een half streepje staan?

@JICW en @tim Dit is een bekend probleem van Mobile Terminal bij mensen met een iPhone 4. Op http://www.topiphoneresource.info/how-to-install-mobileterminal-426-ios4-compatible-to-your-iphone/ staat een oplossing om Terminal weer aan de praat te krijgen. Mocht je die uitleg lastig vinden, dan kan ik daar zelf ook een uitleg over schrijven. Is daar behoefte aan?

stefanJN
Lezer
stefanJN

hoe lang duur het jailbreak van de iphone 4

stefanJN
Lezer
stefanJN

wat hij blijft maar continu op 1 streepje staan

JICVW
Lezer
JICVW

Ik heb de jailbreak uitgevoerd en dat werkt perfect, alleen het resetten van het password lukt mij niet…het programmatje start hééél kort op en is dan weer weg…doe ik iets fout of snap ik het gewoon niet…Ik ben wel een Jailbreak Newby..kan iemand mij helpen of een alternatief programma aanbevelen om het administrator wachtwoord te wijzigen?

tim
Lezer
tim

precies zo gedaan als er stond! en inderdaad de jailbreak zit erop! prachtig! maarr.. de laatste stap; in de terminal je password veranderen doet het niet, de terminal openen werkt helemaal niet? iemand enig idee?

tim
Lezer
tim

bram bedankt voor je antwoord in ieder geval, maar ik heb dus nog een 3GS, ik ben zelf al hard aan t zoeken geweest vandaag maar nog niets concreets gevonden.

Willem
Lezer
Willem

Wanneer komt een jailbreak voor de ipad2?

Thomas
Lezer
Thomas

@Bram Balk
ik heb een ipod 4g maar ook met die methode van die site werkt mobile terminal niet. is het erg als ik dit gewoon laat zitten?

HJ
Lezer
HJ

Ik heb ook net een JB uitgevoerd met 4.3.2.
Maar inderdaad ook het probleem met de mobile Terminal.
De website genoemd door Bram kan helaas niet geopend worden. Is het nu een probleem als je password niet gewijzigd kan worden? @Bram Balk

Bram Balk
Lezer
Bram Balk

@Willem: Geen idee. Iphone Dev team zegt ermee bezig te zijn.

@Thomas & @Hj: Het is in principe geen probleem, zolang je niet bij de SSH-poort van je iPhone kunt komen. Dat maak je mogelijk door bijvoorbeeld OpenSSH te installeren.

Dus: zolang je OpenSSH niet installeert (of een variant op dat probramma), ben je gewoon veilig.

Kevin
Lezer
Kevin

Ik heb net de JB 4.3.3 uitgevoerd, ik had eerst de 4.3.2 gejailbreaked. Echter er staat nog steeds dat ik iOS 4.3.2 heb geinstalleerd op mn iphone. Ik heb zeker weten het goede bestand gepakt voor te jailbreaken en ook de nieuwe Redsnow gebruikt…iemand een idee?

Pascal
Lezer
Pascal

Telkens als ik hem in DFU mode wil zetten lukt het niet omdat na 1 seconden hij al begint met jailbreaken

Joerian
Lezer
Joerian

@Bram Balk

Ja ik zou het wel echt tof vinden als je die beschrijving vertaald om toch een wachtwoord op me root te zetten, vind ik toch wel zo veilig.
Maar ik kan het denk ik gewoon net niet goed genoeg. want ik moet bijvoorbeeld een folder aanmaken met de comandline, maar dat gaat voor mij net wat te ver.. ik weet dat niet allemaal precies. Ik weet namelijk niet eens welke taal de iOS heeft. : /

Dus als je wilt en tijd hebt, heel graag : )

Bram Balk
Lezer
Bram Balk

@Joerian De programmeertalen van iOS 4 kan ik je zo op een briefje geven: Dat zijn Objective-C en C, bij voorkeur geprogrammeerd in Xcode 5 (de programmeertool van Apple voor Mac OS X en iOS). Die andere vraag zal me echter wat meer tijd kosten.

theo
Lezer
theo

Alles gedaan. Moest het .zip hernoemen naar .ipsw; ook gedaan maar wordt niet gezien als .ipsw bestand. Het boekje van winrar blijft staan en je ziet niet het legoblokje. Wat kan je hieraan doen?

mister
Lezer
mister

ik heb een heel groot probleem , ik heb hem gejailbreak naar 4.3 dat werkte aantal dagen, sinds vandaag werkte het niet meer, en als ik h em nu weer wilt jailbreaken blijft hij nu hangen tijdens laden van de nieuwe firmware??
als ik hem via itunes restore geeft hij aan dat mijn iphone nog steeds in herstelmodes is .

wie kan mij helpen ???

Ite Stoel
Lezer
Ite Stoel

Ik heb het geprobeerd, en ik kwam tot het kraken van de divice, maar hij startte niet opnieuw op.
Ik probeerde mijn Ipod touch 4g in dit geval te jailbreaken, en alleen het opnieuw opstartten lukte niet. heb je hier een oplossing voor? of weet je hoe dat komt?

Groet,
Ite

the
Lezer
the

ik vind het een erg goede en duidelijke uitleg ik snap alleen niet welk bestand .zip is en waar ik die moet veranderen naar .ipsw. Ik heb een Win 7 pc

Marina
Lezer
Marina

heb hem ook gejailbreaked maar krijg met geen mogelijkheid mijn passwoord veranderd.. ook niet op de andere 2 manieren… iemand nog ideeën.

omzetten naar ipsw zou je eens op youtube moeten kijken

harm
Lezer
harm

ik heb hem gedownload maar ik weet niet hoe het precies werkt want moet je bij de apstore kope?

Peter
Lezer
Peter

Hallo.
Ik heb zo juist de boven staande uitleg gedaan.
Werkt goed, alleen kan password niet veranderen.
iemand een idee hier voor.
en nu had ik nog een vraag, nu hij gejailbreak is ( Ipad)
hoe krijg ik nu hier gedownloade apps op? (games b.v.)
Want dat snap ik nu ff niet, ik neem aan niet via itunes
graag hoor ik van jullie

nick
Lezer
nick

Hi,

Zullen we binnenkort MobileTerminal kunnen gebruiken op een iphone4(.3.3)?

vr gr nick

Matt
Lezer
Matt

Duidelijk artikel, alhoewel ik graag had gezien wat je moet doen als punt 5 (Controle door Redsn0w) niet het resultaat geeft wat daar wordt beschreven. In mijn geval “Is this newer fixed model?”. t-Mobile iPhone3GS is (officieel) simlockvrij gemaakt.

WE.Nick
Lezer
WE.Nick

@Bram,

Zou je deze stap kunnen uitleggen:

“Using your SSH program, (I use WinSCP) SSH to your device. Go to your “var/root/Media” folder. Inside the Media folder create a “Cydia” folder (folders are case sensitive). Now inside your Cydia folder make a “AutoInstall” folder. Now you should have “var/root/Media/Cydia/AutoInstall”. Inside the AutoInstall folder, transfer the .deb file you downloaded in the last step.”

snap er helemaaaaal niets van!
De rest lukte zonder probleem

Daan Jeuken
Lezer
Daan Jeuken

@WE.Nick

Ik heb een uitgebreide beschrijving gegeven van het veranderen van je rootwachtwoord. Voor Macs zie Deel 5, voor Windows zie Deel 6.

Marc
Lezer
Marc

Ga gwn naar jailbreakme.com werkt op ieder ios apparaat ook ipad 2

Els
Lezer
Els

Safari opent bestanden niet

Angela
Lezer
Angela

Hoi Allemaal.

Kan iemand mij helpen?
ik weet niet precies of ik hier dan goed zit,
maar ik heb de versie i.o.s. 4.3.5 op me iphone 4 en wil die jailbreaken, is dat al mogelijk?

Groetjes Angela