Terug naar iTip: Voorvertoning van een link bekijken in Safari
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: Voorvertoning van een link bekijken in Safari

Door Laura Grootaarts23 november 2015 16:592 min. leestijd0

Heb je een Mac met een trackpad of een MacBook? Zo’n trackpad biedt je net even wat extra’s dankzij de handige multitouch-gebaren. Met een beetje tikken, vegen en knijpen op het trackpad heb je een heel scala aan nieuwe functies in de vingers. Met twee vingers veeg je snel naar de vorige pagina in Safari, en je bent ook zo weer terug. Maar wist je dat je met het trackpad ook voorvertoningen kunt bekijken van linkjes?Voorvertoning in Safari

Tik met drie vingers voor een voorvertoning

Tik je met drie vingers op een woord, dan krijg je daarvan een definitie te zien, enigszins vergelijkbaar met wat je in een woordenboek ziet. Tik je echter met drie vingers op een link? Dan verschijnt in een apart venster een voorvertoning van de gekoppelde website. Zo hoef je dus geen nieuw tabblad of venster te openen om even vlug een pagina te bekijken. Als dat je wat je ziet je niet bevalt, dan hoef je in ieder geval niet verder te kijken. Klik je in de voorvertoning, dan wordt de pagina alsnog geopend zonder dat deze geladen hoeft te worden.

Werkt deze functie niet? Zet dan in ‘Systeemvoorkeuren>Trackpad>Aanwijzen en klikken’ een vinkje bij de optie ‘Opzoeken’.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wil je meer van dit soort handige tips? In iCreate 73 vind je maar liefst 44 supertips voor Safari. iCreate 73 is nu te koop in onze webshop.

 

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »

Praat mee!

avatar