Terug naar iTip: Stap over van Evernote naar Apple’s Notities
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: Stap over van Evernote naar Apple’s Notities

Door Sven Lamers10 november 2015 14:182 min. leestijd0

Wij zijn grote fans van Evernote en in iCreate 66 noemden wij het programma zelfs de beste Notitie-app ter wereld.

Desondanks heeft Evernote ook veel functies die niet iedereen nodig heeft, bijvoorbeeld gedeelde notitieboeken en een geavanceerd tag-systeem om te zoeken. De app wordt er niet sneller van en zo gebeurt het regelmatig dat we bijvoorbeeld in de supermarkt vijf minuten op draaiende pijltjes staren totdat Evernote eindelijk onze boodschappenlijst gesynchroniseerd heeft.

Notities-Evernote

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Alternatief Apple Notities

Komt je dat probleem bekend voor en ben je op zoek naar een alternatief? Laat Apple nou net in iOS 9 en OS X El Capitan zijn eigen notitiedienst helemaal vernieuwd hebben (je leest er alles over in iCreate 72).

Net als bij Evernote kun je er voortaan alles in bewaren, van tekst en to-do-lijsten, via plaatjes en foto’s, tot bijlagen en websites. Oké, je kunt geen hele notitieboeken met vrienden delen, maar Apple Notities werkt ook veel sneller. En wees nou eerlijk: de meeste notities zijn toch alleen maar voor jou bestemd.

Van Evernote naar Notities

Als je wilt overstappen van Evernote naar Notities, kun je uiteraard met een schone lei beginnen en al je oude notities achterwege laten. Misschien goed voor het overzicht, maar minder handig als je hele leven al in Evernote staat.

Nee, misschien is het toch maar beter om je notities te verhuizen. Maar hoe doe je dat? Alles handmatig overzetten? Gelukkig niet, op deze site vind je halverwege een script waarmee je je notities van Evernote automatisch in Apple Notities kunt zetten. En dat werkt zo:

  1. Download en open het script (Bestandsnaam: Export Evernotes notes to Apple Notes.applescript)
  2. Selecteer je notities in Evernote
  3. Voer het script uit (via de Play-knop in het programma Scripteditor)

Script Evernote Notities

Als het goed is, worden al je teksten, lijstjes, foto’s, websites en bijlagen netjes in Apple Notities geïmporteerd en krijg je een bevestiging als het script klaar is.

Daarna moeten je ‘nieuwe’ notities bij Apple wel nog even gesynchroniseerd worden met iCloud en dat kan een tijdje duren al naargelang de hoeveelheid notities en bijlagen die je geïmporteerd hebt. Vrolijk overstappen!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar