Terug naar iTip: Sms’en met je Mac en iPad
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: Sms’en met je Mac en iPad

Door Jelle Mol27 oktober 2014 11:492 min. leestijd5

In OS X Yosemite zijn een aantal handige, nieuwe Continuïteit-functies geïntroduceerd die je iPhone, iPad en Mac nog beter laten samenwerken. Een daarvan is het versturen en ontvangen van tekstberichten (sms) vanaf je Mac of iPad door verbinding te maken met je iPhone. In deze iTip leggen we uit hoe dat werkt.

Voor deze functie heb je OS X Yosemite én iOS 8.1 nodig. Ook dienen de apparaten met hetzelfde wifi-netwerk verbonden te zijn.

Sms versturen en ontvangen op Mac en iPad

  1. Open op je iPhone de Instellingen en tik op ‘Berichten’.
  2. Tik op ‘Sms doorsturen’. In deze lijst verschijnen de apparaten die zijn ingelogd op hetzelfde iMessage-account en deze functie ondersteunen. Dat kan een Mac (vanaf OS X Yosemite), iPad of iPod touch (vanaf iOS 8.1) zijn.
  3. Tik op de schakelaar van de apparaten waarmee je sms’jes wilt versturen en ontvangen. Op het gekozen apparaat verschijnt nu een code die je ter controle op je iPhone moet invullen.
  4. Sms’jes komen vanaf nu automatisch binnen op je gekoppelde apparaten. Zo hoef je nooit meer je iPhone te pakken als je op je iPad of Mac bezig bent en een sms krijgt.

Sms'en met Mac en iPad

Extra tip: Sms én iMessage

Heb je contactpersonen waarbij je zowel sms als iMessage gebruikt, bijvoorbeeld omdat ze een Android-telefoon en iPad hebben? Op je Mac verschijnen sms-berichten en iMessages dan in één conversatie. Door op het pijltje naast de contactpersoon (bovenaan de conversatie) te klikken, kun je kiezen of je een sms (groen, via je iPhone) of iMessage (blauw, direct vanaf je Mac) wilt sturen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Jelle Mol

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

5
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Leen
Lezer
Leen

Beste Jelle, er zou een code moeten verschijnen op een ander apparaat. Ik zie waarschijnlijk iets over het hoofd, maar een code heb ik niet kunnen ontdekken. Laat staan dat ik die op mijn iPhone kan ingeven. Waar kan ik ‘m vinden?

Jelle Mol
Lezer
Jelle Mol

De code zou automatisch in het scherm moeten verschijnen. Op welke apparaat wil je sms’jes ontvangen en zijn beide apparaten aangemeld op hetzelfde wifi-netwerk?

Controleer ook of er een e-mailadres is toegevoegd aan iMessage en of op je Mac (indien van toepassing) in de instellingen van Berichten zowel je 06-nummer als e-mailadres zijn aangevinkt.

Leen
Lezer
Leen

Dank je Jelle. Probleem intussen opgelost: Uiteindelijk Apple ID uitgelogd in iMessage. Daarna weer ingelogd en er verscheen nu (wel) een vinkje bij mijn mobiele telefoonnummer. Toen gelijk ook een melding op mijn Mac dat een telefoonnummer beschikbaar was. Koppelen met de code was daarna een fluitje van een cent.

clarice
Lezer
clarice

Beste, sinds vrijdag ontvang ik niet al mijn sms berichten meer op mijn iphone maar ik vind ze dan toevallig verspreid in de berichten op onze computer op verschillende accounts….erg onbetrouwbaar…… Ik heb reeds de iMessage overal proberen uit te schakelen, doch het probleem blijft. Mvg,

Clarice

Bas Meijer
Lezer
Bas Meijer

Perfect! Dank voor deze waardevolle tip!