Terug naar iTip: Offline beschikbare muziek iPhone verwijderen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: Offline beschikbare muziek iPhone verwijderen

Door Jelle Mol21 juli 2015 14:522 min. leestijd0

In Apple’s nieuwe muziekstreamingdienst Apple Music is het mogelijk om muziek offline op te slaan op je iPhone of iPad. Dat gaat heel eenvoudig door op ‘Maak offline beschikbaar’ te tikken bij een album, nummer of afspeellijst. Wat de (rommelige) interface van de Muziek-app echter niet mogelijk maakt, is om gemakkelijk muziek weer te verwijderen zonder dat je iedere artiest, album of nummer moet afgaan. Op deze alternatieve manier lukt dat wel.

Offline beschikbare muziek Apple Music

  1. Open de Instellingen op je iPhone of iPad en navigeer naar ‘Algemeen>Gebruik’. Tik op ‘Beheer opslag’ onder het kopje ‘Opslag’.
  2. In deze lijst zie je de app Muziek staan. De apps zijn op omvang gesorteerd, dus het kan even zoeken zijn afhankelijk van hoeveel muziek je hebt opgeslagen.
  3. Tik op ‘Muziek’. Je krijgt nu een overzicht van alle artiesten. Tik hierop om de opgeslagen albums te zien en tik nog eens daarop om de opgeslagen nummers te zien.
  4. In ieder menu (artiesten/albums/nummers) kun je rechtsboven kiezen voor ‘Wijzig’ om iets te verwijderen. Je kunt ook van rechts naar links over een item vegen en op ‘Verwijder’ tikken. Eventueel kun je ervoor kiezen om alle nummers in één keer weg te gooien.

Via de Instellingen-app is het beheren van offline opgeslagen muziek dus een stuk sneller en overzichtelijker. Het verwijderen op deze manier betreft overigens uitsluitend de offline opgeslagen nummers: ze worden dus niet uit je bibliotheek van ‘Mijn muziek’ verwijderd.

Offline beschikbare muziek Apple Music

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Jelle Mol

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar