Terug naar iTip: Notificaties in iOS 16 terugzetten naar de oude weergave
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: Notificaties in iOS 16 terugzetten naar de oude weergave

Door Annemiek Lourensen3 oktober 2022 10:082 min. leestijd0

Als je de nieuwe grote update voor je iPhone geïnstalleerd hebt, vraag je je wellicht af wat er met het meldingenoverzicht op het vergrendelscherm is gebeurd. Mis je de oude lay-out al? Zet de weergave van notificaties in iOS 16 dan terug naar de klassieke lay-out!

iOS 16 notificaties

Met iOS 16 heeft Apple het vergrendelscherm in een nieuw jasje gestoken. Wat ons betreft een stap vooruit – wij krijgen geen genoeg van alle personalisatie-opties – maar wat is er gebeurd met het meldingenoverzicht? Terwijl de notificaties voorheen boven aan het scherm begonnen en los van elkaar stonden, komen ze nu van onder en zitten ze zelfs op elkaar gestapeld.

Misschien is het een kwestie van wennen, maar met de volgende stappen kun je in iOS 16 notificaties weer weergeven zoals voorheen:

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

  • Open ‘Instellingen’.
  • Ga naar ‘Meldingen’.
  • Bovenin staan drie opties waarmee je de lay-out van het meldingenoverzicht bepaalt. Na de update staat ‘Stapel’ aangevinkt, maar in deze workshop gaan we voor ‘Lijst’. Tik hierop.

iOS 16 notificaties

Het overzicht heeft nu weer de oude vertrouwde lay-out van voor de update. Identiek is het helaas niet. Hoewel de notificaties weer los van elkaar staan, komen ze nog steeds van onder. Waarschijnlijk om ruimte te maken voor de nieuwe widgets op het vergrendelscherm. Op moment van schrijven is er nog geen manier om dit te veranderen, maar wellicht dat Apple in de toekomst met een uitkomst komt.

Overigens is er behalve ‘Lijst’ en ‘Stapel’ nog een derde optie: ‘Aantal’. Met deze minimalistische weergave zie je onder in het vergrendelscherm alleen een cijfertje, verwijzend naar het aantal notificaties dat je hebt ontvangen. Pas als je hierop tikt, worden de meldingen uitgevouwen en vullen ze het scherm weer op. Opgeruimd staat netjes!

Veel meer nieuwe functies

De nieuwe lay-out van het meldingenoverzicht is dus niet voor iedereen een succes, maar gelukkig zit iOS 16 ook vol nieuwe iPhone-functies die wél van pas komen. Ontdek bijvoorbeeld de volgende tips:

Wil je regelmatig dit soort tips ontvangen? Schrijf je dan gratis in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar