Terug naar iTip: iCloud betalen met iTunes-kaart
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: iCloud betalen met iTunes-kaart

Door Jelle Mol4 mei 2015 14:151 min. leestijd12

Van Apple krijg je standaard 5 GB gratis opslagruimte in iCloud. Met een steeds groter wordende reservekopie en het gebruik van iCloud Drive en iCloud-fotobibliotheek wordt 5 GB echter al gauw krap. Je kunt dan de boel opschonen, of extra iCloud-opslag kopen voor € 0,99 per maand. Kies je voor dat laatste, dan kun je dit heel gemakkelijk betalen met een iTunes-kaart.

iCloud-opslag iTunes-kaart

iCloud-opslag betalen met tegoed in iTunes

Inwisselbare iTunes-kaarten zijn de ideale oplossing voor gebruikers die geen creditcard hebben of daar geen gebruik van willen maken. Indien je tegoed hebt op je account, wordt eerst dit tegoed opgemaakt voordat een andere betaalmethode wordt gebruikt. Dat geldt ook voor diensten als iTunes Match. Extra iCloud-opslag wordt per maand afgerekend, dus zolang je iedere maand minimaal € 0,99 op je account hebt staan, zit je altijd goed.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Een bijkomend voordeel is dat iTunes Cards regelmatig ergens in de aanbieding zijn, zoals in supermarkten, drogisterijen of elektronicawinkels (zie Voordeelmuis voor een overzicht). Zo kun je dus ook van korting op je iCloud-opslag profiteren.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Jelle Mol

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

12
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Marloes
Lezer
Marloes

Heb het zojuist geprobeerd maar helaas werkt dit niet, je hebt toch echt een creditcard nodig…

Pieter
Lezer
Pieter

Beste Jelle, kan het zijn dat dit artikel achterhaald is? Het lukt mij ook niet de maandelijkse €0,99 af te laten schrijven vanaf mijn iTunes-tegoed ipv betalingskaart.

Pieter

Laura Grootaarts
Lezer
Laura Grootaarts

Apple meldt iTunes krediet nog wel altijd als een van de aanvaarde betaalmogelijkheden: https://support.apple.com/nl-nl/HT201238. Het zou dus moeten werken …

ParaBellum
Lezer
ParaBellum

Hallo Pieter: het werkt wel. Zojuist heb ik het ook gedaan (begin mei 2016 dus ten tijde van het schrijven van deze comment). Bij het verifiëren van betaalinformatie moet je daadwerkelijk fysiek klikken op ‘géén’ (naast de creditcardinfo) . Als je Itunes tegoed hebt dan wordt dat vanaf dat punt gebruikt voor de iCloud.

Herman
Lezer
Herman

Wij betalen elke maand €2,90 aan I-tunes voor meer opslag bij i-cloud, toch hebben we volgens de instellingen maar de 5GB gratis en krijgen we voortdurend de melding dat de i-cloud vol zit. Weet iemand hoe je dit oplost of hoe je contact krijgt met degene die dit regelt?

ParaBellum
Lezer
ParaBellum

Goed artikel trouwens: dit heeft mij zeker geholpen!

Ingeborg
Lezer
Ingeborg

Het lukt wel! Niet als je rechtstreeks via Icloud inlogt (dan kan je alleen via je creditcard betalen) Via Itunes kan je je kaart wel inwisselen. Daarna je Icloudopslag upgraden. Simpel as that…maar ik heb het ook zelf moeten uitvinden 😉 Nergens duidelijke uitleg!

Ihssane
Lezer
Ihssane

Ik wil mijn opslag dus ook vergroten dmv aankopen met de iTunes kaart, maar wordt het automatisch vanzelf elke maand afgeschreven van je tegoed of moet je elke maand zelf telkens die euro eraf halen. Geldt het trouwen voor de volle 30 dagen of echt elke maand bijvoorbeeld 30 juli tm 30 augustus of dat ik bijvoorbeeld 15 juli koop en dat de nieuwe maand al op 1 augustus begint. En als laatste nog, wat gebeurd er als je geen tegoed meer hebt, gaat dan alles wat je boven die 5 GB hebt weg ?

Ihssane
Lezer
Ihssane

Ik wil mijn opslag dus ook vergroten dmv aankopen met de iTunes kaart, maar wordt het automatisch vanzelf elke maand afgeschreven van je tegoed of moet je elke maand zelf telkens die euro eraf halen. Geldt het trouwen voor de volle 30 dagen of echt elke maand bijvoorbeeld 30 juli tm 30 augustus of dat ik bijvoorbeeld 15 juli koop en dat de nieuwe maand al op 1 augustus begint. En als laatste nog, wat gebeurd er als je geen tegoed meer hebt, gaat dan alles wat je boven die 5 GB hebt weg ??

Ann
Lezer
Ann

Het lukt! ideaal! Eerst iTunes opstarten en naar beneden scrollen druk op ‘wissel in’ daarna code invoeren van je iTunes card. Vervolgens naar systeemvoorkeuren (bij een macbook) en dan op iCloud drukken. Onderin staat dan een balkje met hoeveel ruimte gb/mb je nog over hebt met daarnaast een knop met ‘beheer..’ daar op klikken en vervolgens kan je kiezen hoeveel je wilt upgraden.

els
Lezer
els

heel vervelend ik kan via mijn creditcard niet betalen, want er is iets fout met mijn creditcard terwijl dit afgelopen jaar geen probleem was, nu zit steeds mijn opslag vol want ik heb niets aan 5GB

BB
Lezer
BB

iCloud opslag vergroten met ITunes cadeaucard. Het is mij net gelukt met iTunes app openen op je telefoon. Onderaan op wissel in klikken en je iTunes Card invoeren met camera of handmatig. Vervolgens naar de instellingen op je telefoon gaan, naar Icloud en meer opslag kopen. Dan wordt het automatisch van je tegoed afgeschreven blijkbaar. Bedankt voor de tips.