Terug naar iTip: Handige toetsenbordtruc iPhone nu eindelijk op de Mac
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: Handige toetsenbordtruc iPhone nu eindelijk op de Mac

Door Laura Grootaarts7 oktober 2016 18:351 min. leestijd1

Het is een van de fijnste toetsenbord-geheimen op de iPhone en iPad: supersnel een zin beëindigen met een punt door snel twee keer op de spatiebalk te tikken. De volgende zin start automatisch met een hoofdletter. En raad eens? Sinds macOS Sierra uit is, werkt dit ook op de Mac!

Zo werkt het

Dubbele spatie macOS Sierra

Het is wel even wennen, twee keer spatie voor een punt en daarom staat de functie standaard niet ingesteld. Je moet zelf even een vinkje zetten: open de systeemvoorkeuren, ga naar toetsenbord en open het menu Tekt. Vink rechtsboven ‘Voeg punt toe via dubbele spatie’ aan.

De nieuwste Apple producten voor een vast bedrag per maand. Nu bij Amac

De nieuwste Apple producten voor een vast bedrag per maand. Nu bij Amac

• Abonnement met inruilgarantie
• Profiteer van lage maandlasten

Fijn? Ja, ik vind van wel, ben ook fan van de dubbele spatie op het iOS-toetsenbord. Het verandert even je manier van typen, maar je raakt er zo aan gehecht. Maar switch je vervolgens weer van bijvoorbeeld een MacBook naar een Windows-laptop, dan krijg je die beweging natuurlijk nóóit meer uit je systeem. (Net als al die andere Apple-sneltoetsen, overigens.)

 

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• €96 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Ron
Lezer
Ron

Goed idee/tip Laura, maar net MacOs Sierra geïnstalleerd en de tip voor sneltoetsen lijkt mij ook hier perfect om mee te werken. Echter, na installatie volgens bovenstaand schema werkt het niet. Doe ik iets verkeerd of staan mijn instellingen niet goed?
Gr. Ron