Terug naar iTip: Beveilig je iCloud-account beter
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: Beveilig je iCloud-account beter

Door Jelle Mol2 september 2014 13:533 min. leestijd0

iCloud wordt in verband gebracht met de diefstal van foto’s die nu al het grootste naaktfotoschandaal ooit wordt genoemd. Ook al ben je geen beroemdheid met pikante kiekjes in iCloud, kwaadwillenden zijn net zo goed geïnteresseerd in jouw wachtwoorden, creditcardnummers en andere vertrouwelijke gegevens. Wij helpen je je iCloud-account beter te beveiligen, zodat je geen slachtoffer wordt van een hack of aanval.

Zo werkt het

Activeer twee-staps-verificatie

Twee-staps-verificatie is een extra beveiligingslaag en voorkomt dat iemand toegang krijgt tot je account, ook al weet die persoon je wachtwoord. Met twee-staps-verificatie krijg je een code toegestuurd op een vertrouwd apparaat (bijvoorbeeld je iPhone) wanneer je je Apple ID wilt beheren of gebruikmaakt van een nieuw apparaat. Binnenkort wordt twee-staps-verificatie ook actief op iCloud.com. Je stelt twee-staps-verificatie als volgt in:

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

  1. Log in op ‘Mijn Apple ID‘.
  2. Klik op ‘Wachtwoord en beveiliging’ en kies voor ‘Twee-staps-verificatie’. Je wordt nu door een procedure geleid om deze extra beveiliging in te stellen.
  3. Je moet minimaal één vertrouwd apparaat instellen dat sms’jes kan ontvangen. Op die manier kan een code worden toegestuurd om de identiteit te controleren. Indien je Zoek mijn iPhone geactiveerd hebt in iCloud, verschijnt de code op het scherm van je iPhone.
  4. Meer informatie over twee-staps-verificatie vind je in de veelgestelde vragen van Apple Support.

Twee-staps-verificatie

Gebruik sterke en verschillende wachtwoorden

Met een ‘brute-force-aanval’ is het mogelijk om een computerprogramma een wachtwoord te laten raden. Dat kan niet oneindig, dus hoe simpeler je wachtwoord, hoe kwetsbaarder je bent. Een sterk wachtwoord bestaat uit een combinatie van hoofdletters, kleine letters, cijfers en symbolen. Bij voorkeur houdt je wachtwoord geen verband met zaken die mensen over jou te weten kunnen komen, zoals je woonplaats of hobby.

Ook doe je er verstandig aan verschillende wachtwoorden te gebruiken voor je accounts. Zo voorkom je dat je meerdere accounts kwijtraakt op het moment dat je wachtwoord van één account is achterhaald.

Schakel Sleutelhanger in iCloud in

Heb je moeite met een sterk wachtwoord verzinnen of te onthouden? Je Mac of iOS-apparaat kan je een handje helpen met Sleutelhanger. Behalve wachtwoorden opslaan kan Sleutelhanger ook wachtwoorden voor je genereren indien de website dat toestaat. Hiervoor moet Sleutelhanger in iCloud ingeschakeld zijn. Dat doe je als volgt (OS X Mavericks of iOS 7):

  • Mac: Open Systeemvoorkeuren en klik op ‘iCloud’. Selecteer je account in de balk links en zet een vinkje voor ‘Sleutelhanger’.
  • iOS: Open Instellingen en tik op ‘iCloud’.  Tik op ‘Sleutelhanger’ om deze functie te configureren.

Wanneer je nu op een website inlogt zal Sleutelhanger vragen of je het wachtwoord wilt opslaan. Ook kun je bij het aanmaken van een account op sommige websites een sterk wachtwoord laten genereren door Sleutelhanger.

Tot slot

Met deze tips beperk je het gevaar dat je account loopt tot een minimum. Desondanks blijf je zelf verantwoordelijk voor wat er in iCloud staat. Ga dus altijd voorzichtig om met gevoelige informatie of vertrouwelijke gegevens, hoe handig iCloud ook is.

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar