Terug naar iTip: 2 iPhones, 1 Mac
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: 2 iPhones, 1 Mac

Door Redactie iCreate7 april 2011 15:512 min. leestijd2

Dit is alweer de zestigste nuttige iTip op donderdag. Deze week gaan we de Mac zo instellen dat je zonder problemen twee iPhones (of iPods, of iPads) kunt synchroniseren.

Twee iPhones
Deze iTip hebben we te danken aan iCreate-redacteur Johan. Hij heeft een iPhone en zijn vrouw heeft er ook een. In de woonkamer staat één Mac. Dat is vragen om synchronisatieproblemen. Wij dragen twee oplossingen aan.

De uitleg
De eerste oplossing ligt voor de hand: maak voor elke gebruiker een aparte gebruikersaccount aan. Met twee accounts heb je ook twee iTunes-bibliotheken. Probleem opgelost. Zo maak je een account aan: Open ‘Systeemvoorkeuren’, kies ‘Accounts’, klik op de plus-knop in de linkerbenedenhoek.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Oplossing twee is iets meer werk, maar het is deze moeite waard. We maken voor elke handheld een aparte iTunes-bibliotheek. Zo kun je bij het starten van iTunes aangeven welke iTunes-data ingeladen moet worden. Volg deze stappen:

 1. Stop iTunes
 2. Houd de Option-toets ingedrukt en start iTunes
 3. Kies ‘Maak bibliotheek aan’
 4. Geef de nieuwe iTunes-bibliotheek een naam en bewaar het. iTunes start
 5. Navigeer naar ‘iTunes>Voorkeuren’ en klik op het tabblad ‘Geavanceerd’
 6. Verwijder het vinkje bij ‘Kopieer bestanden naar ‘iTunes Media’ bij toevoegen…’
 7. Vul je nieuwe iTunes-bibliotheek met content
 8. Sluit je apparaat aan en synchroniseer het

Ben je klaar? Sluit iTunes af. Houd voortaan de Option-toets ingedrukt als je iTunes start. Je kunt dan kiezen welke iTunes-bibliotheek gestart wordt. Druk je Option niet in, dan opent de bibliotheek die je het laatst gebruikt hebt.

Veel plezier met deze tip(s) en tot de volgende iTip.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
 • Handige Apple-tips
 • Altijd up-to-date
 • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Jan
Lezer
Jan

Bedankt voor de tip, maar dit komt me allemaal wel érg omslachtig over. Mijn vrouw en ik hebben 2 iPhones (zij de 4 en ik de 3 natuurlijk…)een iPod classic 160Gb en iPod nano. Daarnaast heeft zij ook nog eens een andere muzieksmaak dan ik. Mijn oplossing (die simpel werkt)? 1. Slimme afspeellijst Nano met een deel van haar muziek gesorteerd op Genre, en een aparte voor de iPod Classic (met nagenoeg alle muziek, die ik nu in iTunes heb staan, want dat is nu toch <160Gb) 2. De 2 iPhones worden eveneens probleemloos gesynchroniseerd (kwestie van goed instellen 1-malig).… Lees meer »

Niels
Lezer
Niels

Ik ben nooit zo van het reageren maar ik wilde 1 kanttekening maken van deze “nuttige” tip. Ik heb een ipad, iphone 3gs en iphone 4 aan 1 mac hangen.

Het voorbeeld hierboven aangedragen zorgt ervoor dat het kan dat je aangekochte apps niet op alle devices wordt gesync (dit is dus als je voor iedere account, ook een aparte inlog account hebt)

Wat ook nog eens is als je, je device aan itunes hangt en erop klikt kan je gewoon per device muziek, videos enz. syncen zoals jij het wilt.

mvg