Terug naar 7 tips voor de beste lentefoto’s met een iPhone
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

7 tips voor de beste lentefoto’s met een iPhone

Door Terry Stooker7 mei 2021 10:183 min. leestijd0

Eigenlijk biedt elk seizoen zo zijn eigen pracht en praal. Bloemen en bloesem horen bij het voorjaar, en dus bij prachtige voorjaarsfoto’s. Met deze 7 tips weet je zeker dat je dat fascinerende en kleurrijke lentegevoel ook in je iPhone-foto’s terugkrijgt. De tips voor het maken van lente foto’s op een iPhone werken ook bij een spiegelreflex- of systeemcamera.

1. Zorg voor veel accu

Als je langdurig in de natuur staat om lentefoto’s te maken, dan wil je natuurlijk te allen tijde voorkomen dat je met een lege camera komt te staan op de momenten die tellen. Daarom is de ChiliPower USB Duo Kit (via Saake-Shop) in het leven geroepen. Deze handzame en compacte set bestaat uit twee camera accu’s én een bijpassende usb-dubbellader. Met deze lader kun je tot twee accu’s tegelijk opladen en is aan te sluiten op iedere usb-poort, bijvoorbeeld in de auto, laptop, lichtnet-adapter of in een powerbank.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

2. Maak een uitsnede

close-up van bloem

Van bloemen maak je prachtige minimalistische foto‘s. Ga op zoek naar een klein deel van een bloem met een sterk kleurcontrast en fotografeer het formaatvullend voor mooie lentefoto’s met een iPhone.

3. Gebruik het licht

lentefoto met iPhone

In het voorjaar staat de zon nog relatief laag. Voor fotografen is dat een voordeel, omdat je onderwerp daardoor vanaf de zijkant wordt verlicht. Of in tegenlicht zoals op deze foto. De dunne bloemblaadjes van de krokus vooraan lijken wel op te lichten en zijn de blikvanger van de foto.

4. Speel met scherpte bij je iPhone-lentefoto’s

voorjaarsfoto iPhone

Om de sneeuwklokjes en sterhyacinten optimaal vast te leggen, tik je in de Camera-app op een van de bloemen, of kies je bij je camera voor een open diafragma. Dankzij de korte scherptediepte vervagen de voor- en achtergrond en wordt je blik direct naar de witte bloem geleid. De foto komt bovendien tot leven door het perspectief en het licht in de achtergrond.

5. Beweging in beeld

een iPhone lente foto met bloem en bij

Wil je beweging in je bloemenfoto, dan kun je op insecten wachten die op de bloemen lopen of eropaf vliegen. Ze zorgen voor dynamiek en spanning. Maar denk bijvoorbeeld ook aan de beweging van de bloemen zelf. Een bloemenzee, wiegend in de wind, levert een uitzonderlijke Live Photo op. Heb je een DSLR, dan werkt een lange sluitertijd heel dynamisch.

6. Bloesem

bloesem

Bloeiende kersen-, peren- en appelbomen zijn lente-onderwerpen bij uitstek. De lichte bloesem steekt mooi af tegen de donkere tak. Fotografeer in de richting van een flinke tak, zodat je een mooie diagonale lijn in beeld krijgt, zoals op deze foto.

7. Perspectief in voorjaarsfoto’s

Als je op zoek gaat naar nieuwe beeldhoeken ontstaat er al snel een heel ander beeld. Deze narcissen hebben vanuit kikkerperspectief, tegen een stralend blauwe lucht, een heel andere uitwerking dan wanneer je ze gewoon van bovenaf in het perkje fotografeert.

Meer van dit soort tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Terry Stooker

Is sinds de introductie van de Mac mini fanatiek Apple-gebruiker. Houdt van de vele creatieve mogelijkheden van macOS.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar