Terug naar iTip: Controleer of je iPhone 6s in aanmerking komt voor een nieuwe accu (update!)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: Controleer of je iPhone 6s in aanmerking komt voor een nieuwe accu (update!)

Door Sven Lamers2 december 2016 10:292 min. leestijd1

Update: Apple heeft inmiddels een eigen website opgericht waar je het serienummer kunt invoeren om te kijken of je iPhone 6s in aanmerking komt. Bij onze test gaven beide controles hetzelfde resultaat, dus waarschijnlijk worden ook alleen maar een twee cijfers vergeleken, zoals hieronder beschreven. Overigens komt onze iPhone 6s wel in aanmerking voor het reparatieprogramma, maar hebben we tot nu toe nog niets van de foutieve accu gemerkt.

Je iPhone 6s gaat uit hoewel de accu nog helemaal niet leeg is? Dat gebeurt vooral bij koudere temperaturen? Misschien heb je een foutieve accu en die kun je dan gratis bij Apple laten vervangen. Volgens Apple vallen echter alleen iPhone-modellen met een bepaald serienummer onder het reparatieprogramma. Tot nu toe kon je niet zelf kijken of je iPhone 6s in aanmerking komt – het was dus nodig om of contact op te nemen met de support of naar een Apple Store te gaan. Maar wij hebben de lijst met betroffen serienummers zodat je het zelf kunt controleren.

Controleer het serienummer van je iPhone 6s

De site 9to5Mac heeft een lijst gepubliceerd waarin alle serienummers staan die in aanmerking komen voor het reparatieprogramma.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

  1. Ga op je iPhone 6s naar ‘Instellingen>Algemeen>Info’ en zoek het item ‘Serienummer’.
  2. Controleer of positie 4 en 5 van het serienummer overeenkomen met de volgende combinatie: Q3Q4Q5Q6Q7Q8Q9QCQDQFQGQH of QJ.
  3. Zo ja, komt je iPhone in aanmerking voor het programma.

iPhone gaat uit ondanks volle accu

De iPhone 6s met foutieve batterij valt bij een accupercentage onder 20% zomaar uit. Het kan zelfs bij een hoger percentage gebeuren, als dat maar onder 80-70% ligt. Het reparatieprogramma geldt overigens alleen voor de iPhone 6s met 4,7-inch display, dus niet voor de 6s Plus. Heb je een oudere iPhone met hetzelfde probleem, kom je helaas ook niet in aanmerking.

In ieder geval contact opnemen met Apple

Schakelt je iPhone 6s zichzelf uit maar valt het serienummer niet in bovengenoemde groep? Neem dan in ieder geval contact op met Apple. Het reparatieprogramma is voor drie jaar geldig nadat je je 6s gekocht hebt. Apple vervangt de accu direct als het mogelijk is, soms wordt een toestel echter ook vervangen door een gereviseerd (refurbished) model.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 6s
Bekijk dit dossier

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
1eHans
Lezer
1eHans

Ik heb er nu een paar weken de nieuwe batterij in zitten, maar wat een verademing!! nu haal ik de dag weer met gemak en kom ik tot zo’n 40% restcapaciteit. Voorheen was de accu om 18h al geregeld leeg en moest worden bijgetankt.