Terug naar 6 nieuwe functies om direct uit te proberen in iOS 10.3
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

6 nieuwe functies om direct uit te proberen in iOS 10.3

Door Laura Grootaarts28 maart 2017 13:413 min. leestijd0

Gisteren is er een update verschenen van iOS 10.3. Het gaat om een tussentijdse update, dus je gaat niet tegen grote veranderingen aan lopen. Wel zijn er wat kleinere nieuwe functies toegevoegd aan je iPhone en iPad – wij laten je er een paar zien.

1. Zoek mijn AirPods

iOS 10.3 Zoek AirPods

De grootste angst als je de trotse bezitter bent van een paar AirPods: dat je ze kwijtraakt. Waar zitten ze? In je jaszak? Op je nachtkastje? Tussen de kussens van de bank? Met de app Zoek mijn iPhone kun je nu ook je AirPods traceren en mochten ze in de buurt zijn, dan kun je ze ook een geluid af laten spelen zodat ze gemakkelijker te vinden zijn.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

2. Podcasts beluisteren

iOS 10.3 Podcasts widget

De app Podcasts heeft natuurlijk al jaren een vast plaatsje op je thuisscherm, maar nu kun je nog sneller zien of er iets nieuws te beluisteren valt. Podcasts heeft namelijk ook een widget gekregen, vanwaaruit je supersnel je favoriete show start. Extra tip: de podcast Rabbits!

3. iCloud-opslag inzien met iOS 10.3

iOS 10.3 iCloud-opslag

De iCloud-opslag zit altijd ramvol. Maar waarmee eigenlijk? Dat kun je op je iOS-apparaat tot nu toe niet heel goed terugzien, daarvoor moest je echt je Mac aanzetten. In iOS 10.3 zie je veel beter waar je kostbare ruimte door wordt ingenomen dankzij een handig grafiekje. Toch maar iets minder foto’s maken …

4. Een gehuurde film terugkijken op al je Apple-spul

Voorheen was een film die je huurde, alleen te zien op het apparaat waar je het ook gehuurd hebt. Dus huurde je een film op je iPhone SE en wilde je die vervolgens kijken op het grote scherm via je Apple TV, dan kwam je mooi bedrogen uit. Nu zit je in zo’n geval niet meer vast aan dat 4-inch scherm, maar kun je de film ook bekijken op andere Apple-apparaten die gekoppeld zijn aan je Apple ID.

5. Spamuitnodigingen wissen

Nou, oké, laten we hopen dat je deze tip niet direct hoeft uit te voeren, maar het is wel handig om van het bestaan ervan te weten. Maanden terug kregen sommige Apple-consumenten plotseling spamuitnodigingen in hun agenda, en die kon je alleen maar via een omweg verwijderen. Apple heeft daarmee nu korte metten gemaakt en je kunt dit soort uitnodigingen voortaan weigeren zonder bij de spammer te bevestigen dat je mailadres daadwerkelijk bestaat.

6. Je Apple ID aanpassen

iOS 10.3 Apple ID aanpassen

Om de gegevens van je Apple ID aan te passen, moest je eerst naar de bijbehorende website. Nu heeft dit mooi een centrale plek gekregen op je iPhone: open de instellingen, tik op je naam en je kunt persoonlijke informatie direct aanpassen.

Het grote iPad & iPhone boek 2019
Het grote iPad & iPhone boek 2019
Editie iOS 12
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar