Terug naar iTip: Intocht Sinterklaas 2016 kijken op je iPhone of iPad
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: Intocht Sinterklaas 2016 kijken op je iPhone of iPad

Door Laura Grootaarts12 november 2016 07:252 min. leestijd0

Vandaag komt Sinterklaas aan in Nederland. De landelijke intocht van Sinterklaas vindt dit jaar plaats in Maassluis. Van 12.00 tot 13.15 uur is er een extra lange uitzending van het Sinterklaasjournaal op NPO 3 en daarin is de aankomst van de sint en zijn pieten live te zien. Natuurlijk kun je om 12.00 uur voor met je kroost en een bak pepernoten voor de televisie gaan zitten, maar het is ook mogelijk om de intocht Sinterklaas 2016 te bekijken op je iPad of iPhone. Vergeet straks ook niet je kind te laten bellen met Sinterklaas!

Sinterklaas intocht 2016

Let op:  met streamen verbruik je veel data, zorg er dus voor dat je gebruik kunt maken van een wifi-netwerk. Ook vraagt het nogal wat van je batterij, dus zorg ervoor dat je iPad of iPhone is opgeladen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Livestream NPO-app (gratis)

De intocht van Sinterklaas in Maassluis wordt rechtstreeks uitgezonden door de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Via de app van NPO kun je naar de intocht kijken. Tik in de app op de drie streepjes linksboven in het scherm, en tik dan onder ‘Live’ op NPO Zapp. Nu kun je live televisie kijken op je iPhone of iPad en helemaal gratis bovendien. Intocht gemist? Dan kun je hem via de NPO-app later alsnog bekijken.

Livestream NPO Zappelin-app (gratis)

Heb je thuis een peuter of kleuter rondlopen, dan staat de gratis app NPO Zappelin ongetwijfeld als op je iPad of iPhone. Net zoals met de reguliere NPO-app die hierboven staat, kun je hiermee naar de live uitzending kijken … Duurt één uur en een kwartier toch iets te lang voor de kleine, dan valt er in de app nog veel meer te beleven.

App van je tv-aanbieder

Bij zo ongeveer alle digitale tv-abonnementen is het mogelijk om te kijken via een app op je iPad of iPhone. Bijvoorbeeld via KPN iTV Online, de app Horizon Go en Telfort TV Online. Heb je een andere tv-aanbieder, kijk dan in de App Store of op de website van je aanbieder wat er allemaal mogelijk is voor wat betreft mobiel televisiekijken.

Safari

Om de intocht te zien, hoef je niet eens een app te installeren. Het liveverslag van de intocht van Sinterklaas is ook gewoon te volgen op de website van de NPO. Open dus gewoon Safari op je iPad of iPhone, ga naar npo.nl en tik op het juiste programma. De intocht is ook te volgen op zappelin.nl.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar