Terug naar Foto's verbeteren op je iPad
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Foto's verbeteren op je iPad

Door Arjan Kropman18 juli 2014 11:513 min. leestijd0

Wie maakt er nou nog vakantiekiekjes met een ouderwetse camera? Neem gewoon je iPad mee op reis. Met het gratis beschikbare iPhoto kun je ter plekke je foto’s snel en simpel verbeteren.

Deze workshop verscheen eerder in iCreate 57.

De camera van de iPad, iPad mini en de iPhone wordt steeds beter, maar toch halen de snelgeschoten kiekjes het vaak niet bij de foto’s die je neemt met een echte fotocamera. Om leuke foto’s op te frissen en wat strakker te krijgen voor je ze op welke manier dan ook deelt, is het heel handig om de iOS-versie van iPhoto te gebruiken. Je krijgt Apple’s fotoprogramma gratis bij je nieuwe iPad.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

iPhoto1 iPhoto

Bij de eerste keer opstarten van de nieuwe iPad kreeg je de mogelijkheid om iPhoto gratis te downloaden. Niet gedaan? Dan kan dit nog via de App Store. Open iPhoto en kies een fotomap om uit te werken.


Bijsnijden2 Bijsnijden

Kies een foto om te bewerken en tik op ‘Snij bij’ linksonder. Er verschijnt een kader rondom de foto. Dit kader kun je smaller, breder, lager en hoger slepen. Kies een uitsnede waarbij storende elementen afvallen.


Horizon aanpassen3 Horizon aanpassen

Onder aan het scherm bevindt zich een kompasachtige schuif. Door hierover te schuiven, draai je de horizon. Je kunt een eventueel schuine horizon rechtzetten (of juist schuiner voor meer dynamiek).

Belichting en help4 Belichting en help

Kies nu voor ‘Belichting’ linksonder. Het wordt nu iets ingewikkelder. Een goed moment om op het vraagtekentje boven aan het scherm te tikken. Druk erop en er verschijnen handige uitlegkaders.


Belichting5 Belichting

Onder aan het scherm staat een multifunctionele schuif. Met de uiteinden kun je het zwart, zwarter en het wit witter maken. Met het zonnetje pas je de helderheid aan, met de rondjes het contrast.


Bewerking ongedaan maken6 Bewerking ongedaan maken

Houd je vinger op de foto en er verschijnt een kompasje waarmee je dezelfde aanpassingen kunt doen. Gaat het mis? Dan kun je stap voor stap ongedaan maken met het kromme pijltje boven aan het scherm.

Kleur aanpassen7 Kleur aanpassen

Onder ‘Kleur’ (linksonder) vind je het schuifje voor verzadiging (links). Hiermee pas je alle kleuren aan: zet de schuif naar links voor een zwart-witfoto. Er zijn aparte schuifjes voor blauw en groen.


Penselen gebruiken8 Penselen gebruiken

Met ‘Penselen’ kun aanpassingen maken door ze in de foto te vingerverven. Zo kun je een deel van de foto bijvoorbeeld onscherp, donker of juist licht maken.


Effecten9 Effecten

Onder ‘Effecten’ vind je een aantal gestandaardiseerde aanpassingen waarmee je een standaardfoto omtovert tot een spannend plaatje. Een snelle optie met mooie resultaten.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Arjan Kropman

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar