Terug naar Dit zijn de beste Apple tips & trucs van februari 2022
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
PremiumWorkshops

Dit zijn de beste Apple tips & trucs van februari 2022

Door Redactie iCreate3 februari 2022 09:004 min. leestijd0

Op de redactie van iCreate werken we elke dag met Apple-apparaten. Zo kennen we vele foefjes en handigheidjes. Die willen we graag delen. Dit zijn onze beste Apple tips & trucs van februari 2022!

Spiegel het iPhone-beeld naar de Mac

Tips_135_1

Sinds kort kun je het beeld van je iPhone spiegelen naar je Mac. Je hebt daarvoor iOS 15 en macOS Monterey nodig. Om dit te doen, veeg je op de iPhone van rechtsboven het scherm naar beneden om het Bedieningspaneel te openen. Heb je een oudere iPhone met thuisknop, dan veeg je de onderkant van het scherm naar boven. Boven ‘Focus’ staat een knop met twee vierkantjes. Tik erop en druk op de naam van je Mac. De synchrone weergave wordt gestart, zodat je de content op een veel groter scherm ziet.


Premium

Verder lezen?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot al onze premium-artikelen. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Kies je abonnement >Al abonnee? Log hier in

Snel van HEIC of PNG naar JPEG

Tips_135_1

Wil je een afbeelding omzetten naar een ander bestandsformaat? Voorheen was dat een gedoe, maar niet met macOS Monterey. Selecteer een afbeelding in Finder (meerdere mag ook), Ctrl-klik erop en ga naar ‘Snelle taken>Converteer afbeelding’. Geef aan of je de afbeelding in JPEG, PNG of HEIF wilt en bepaal de grootte. Klik op de ‘Convert to’-knop en de afbeelding wordt geëxporteerd. Je vindt hem terug in dezelfde map.

Laat Safari al je tabbladen sluiten

Tips_135_1

Het is gemakkelijk om je tabbladen in Safari direct af te sluiten, maar voor nog meer gemak reik je meestal gewoon naar de thuisknop. Gevolg is alleen dat je na verloop van tijd tientallen tabbladen open hebt staan die je vervolgens een voor een moet sluiten.

In dat geval kun je de instellingen zo weizigen, dat Safari ze na een bepaalde termijn zelf automatisch afsluit. Ga naar ‘Instellingen>Safari’ en scrol iets naar beneden. Tik nu op ‘Sluit tabbladen’. Hier selecteer je zelf de levensduur van je openstaande tabbladen.

Voeg snel een Tapback toe aan Berichten …

Tips_135_1

In de groeps-app van de iCreate-redactie in Berichten maken we regelmatig gebruik van de zogeheten Tapbacks. Dat zijn snelle reacties waarmee je snel commentaar geeft op een ontvangen bericht. Op de iPhone hoef je maar eventjes je vinger op een tekstballon te houden, en je markeert een grappig berichtje bijvoorbeeld met een ‘Haha!’.

Op de Mac vereist dat wat meters met de muis. Je Ctrl-klikt op een ballon, kiest ‘Tapback’ en klikt daarna op de gewenste reactie. Sneller gaat dat met de toetscombinatie Cmd+T. Dan activeer je een Tapback voor het laatste ontvangen bericht. Met de cijfertoetsen 1 tot en met 6 kies je je reactie. Werkt ook op de iPad, overigens.

… en beantwoord snel het laatste bericht

En nog een handige sneltoets voor de Berichten-app: toets eens op Cmd+R. Hiermee stuur je een antwoord op het laatste binnengekomen bericht. En net zo handig: typ je na het versturen van een antwoord met Enter meteen door, dan ziet Berichten ook het tweede bericht als een antwoord. Met deze twee tips heb je alle binnenkomende berichten dus veel sneller afgehandeld.

Accentkleur in macOS

Tips_135_1

Sinds macOS Big Sur is het mogelijk om de accentkleur van het besturingssysteem te veranderen. Dit zie je overal terug in macOS: knoppen, lijstjes, de menubalk, contextmenu’s en meer. Ga naar ‘Systeemvoorkeuren>Algemeen’ en kies bovenaan een accentkleur. Je ziet je wijziging direct terug in het venster. Extra tip: selecteer bij ‘Systeemvoorkeuren>Bureaublad en schermbeveiliging’ één van de kleurrijke ingebouwde ‘Hallo’-wallpapers om alles te laten matchen!

Linkjes toevoegen aan een Snelle notitie

Tips_135_1

In macOS kun je sinds kort Snelle notities maken. Je hoeft er de app Notities niet eens voor te openen: sleep je muiscursor gewoon naar de hoek rechtsonder om zo’n ‘post-it’ te maken en klik dan op de notitie.

Aan zo’n notitie voeg je ook heel eenvoudig een linkje toe. Hiervoor tik je op het kettinkje in de menubalk. Daar verschijnen dan de websites die op dit moment open staan, en een knop om de link hiernaartoe te voegen. Werkt ook met browsers als Chrome. Houd er rekening mee dat je alleen de tabs ziet die op dat moment vooraan staan.

Tof Apple Watch-geheimpje

Tips_135_1

Wist je dat sommige Apple Watch-wijzerplaten tot leven komen als je aan de digitale kroon draait? Op deze Astrologie-wijzerplaat zie je bijvoorbeeld precies waar ter wereld het dag en waar het nacht is. Niet alleen nu, maar ook enkele uren in het verleden en in de toekomst. De Caleidoscoop-wijzerplaat wordt er bijna hypnotiserend door. En zo zijn er nog wel wat meer wijzerplaten die hun geheim prijsgeven als je aan de digitale kroon draait.

Bereid je Mac voor op macOS 14

Bereid je Mac voor op macOS 14

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar