Terug naar 5 tips om je iPad geschikt te maken voor kinderen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

5 tips om je iPad geschikt te maken voor kinderen

Door Laura Grootaarts8 februari 2016 11:483 min. leestijd0

Je hebt die mooie glimmende iPad gekocht om mee te surfen, te gamen, te mailen en nog honderdduizend andere nuttige en leuke dingen. Maar al snel merk je dat je iPad niet meer jouw privé-eigendom is. Voordat je het weet, gaan de allerkleinsten in huis ermee aan de haal. De iPad mag dan van zo’n beetje alle markten thuis zijn, het is uiteindelijk geen speelgoed.

Kindvriendelijke iPad

Helaas geeft Apple je niet de mogelijkheid om op de iPad te werken met verschillende profielen voor ouders en kinderen. Nóg niet althans, want in de toekomst komt daar misschien verandering in. Vooralsnog blijft het behelpen. Hoe je je iPad kindproof maakt, lees je in iCreate 75. Hieronder geven we je alvast een voorproefje.

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

• En ontvang €100,- éxtra inruilwaarde
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

1. Geen apps kwijtraken

Kindvriendelijke iPad: geen apps kwijtraken

Opeens is een app spoorloos verdwenen. Waarschijnlijk heeft je kind op het thuisscherm iets te lang op een app geduwd en deze vervolgens verwijderd door op het kruisje te tikken. Voorkomen dat je bijvoorbeeld je game-progressie of je aantekeningen kwijtraakt? Ga in Instellingen naar ‘Algemeen>Beperkingen’ en tik op ‘Schakel beperkingen in’. Kies een code en zet in de lijst eronder de schakelaar achter ‘Apps verwijderen’ uit. Het is nu onmogelijk om apps weg te gooien.

2. Geen nieuwe apps

Kindvriendelijke iPad: geen nieuwe apps

Het menu Beperkingen biedt nog meer handige opties. Apps kwijtraken is één, maar opeens een hele kudde nieuwe apps aantreffen op je iPad is ook niet ideaal. Je wilt controle houden over wat je kinderen zien op de iPad. En het liefst ook over je creditcard, mocht je die gekoppeld hebben aan je Apple ID. Zet daarom bij beperkingen de schakelaar achter ‘Apps installeren’ om. De App Store verdwijnt dan van het thuisscherm en er kunnen geen nieuwe apps meer geïnstalleerd worden.

3. Geen toegang tot de Stores

Kindvriendelijke iPad: in-app aankopen blokkeren

Voordat je het weet, ben je de niet-zo-heel-erg-trotse eigenaar van een stapel films (Nijntje de film), boeken (Woezel & Pip) of liedjes (K3). Zet daarom de schakelaar bij iBooks Store en iTunes Store om. Dan kan er niet meer per ongeluk bandeloos geshopt worden.

4. Blokkeer in-app aankopenKindvriendelijke iPad: geen nieuwe apps

Gratis spelletjes in de App Store: bijna altijd zit er een addertje onder het gras, en dat addertje heet in dit geval ‘in-app aankopen’. Als je niet uitkijkt, heeft je koter voor een fortuin aan vreemde vogels gekocht in Angry Birds. In-app aankopen in spelletjes voor kinderen die niet eens kunnen lezen, het zou verboden moeten worden. Maar helaas is dat niet zo en lijkt het hét verdienmodel voor game-ontwikkelaars. Voorlopig kun je maar het best de schakelaar achter ‘Kopen vanuit apps’ omzetten.

5. Maak een mapje met je eigen apps

Kindvriendelijke iPad: eigen mapje

Het is niet compleet waterdicht, maar het kan helpen om een mapje te maken met daarin de apps die uitsluitend en alleen voor jezelf bedoeld zijn. Maak het mapje zo onaantrekkelijk ogend mogelijk (geen kleurige apps vooraan) of maak met je kind duidelijke afspraken hierover. Andersom kan natuurlijk ook: maak een mapje aan speciaal voor je kind en label het met kleurrijke emoji’s in plaats van een saaie titel.

iCreate 75: Maak je iPad kindproof

In iCreate 75 lees je nog veel meer over het kindproof maken van je iPad. In een artikel van 10 pagina’s kom je de volgende onderwerpen tegen:

  • Nog meer tips om je iPad geschikt te maken voor kinderen.
  • Zet een timer op de iPad.
  • iPad-accessoires en apps voor kinderen.

Bestel het blad in onze webshop!

iCreate 75

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar