Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iTip: Notificaties in iOS 16 terugzetten naar de oude weergave

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iOS 16 meldingen


Lees verder na de advertentie

Als je de nieuwe grote update voor je iPhone geïnstalleerd hebt, vraag je je wellicht af wat er met het meldingenoverzicht op het vergrendelscherm is gebeurd. Mis je de oude lay-out al? Zet de weergave van notificaties in iOS 16 dan terug naar de klassieke lay-out!

iOS 16 notificaties

Met iOS 16 heeft Apple het vergrendelscherm in een nieuw jasje gestoken. Wat ons betreft een stap vooruit – wij krijgen geen genoeg van alle personalisatie-opties – maar wat is er gebeurd met het meldingenoverzicht? Terwijl de notificaties voorheen boven aan het scherm begonnen en los van elkaar stonden, komen ze nu van onder en zitten ze zelfs op elkaar gestapeld.

Misschien is het een kwestie van wennen, maar met de volgende stappen kun je in iOS 16 notificaties weer weergeven zoals voorheen:

  • Open ‘Instellingen’.
  • Ga naar ‘Meldingen’.
  • Bovenin staan drie opties waarmee je de lay-out van het meldingenoverzicht bepaalt. Na de update staat ‘Stapel’ aangevinkt, maar in deze workshop gaan we voor ‘Lijst’. Tik hierop.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

iOS 16 notificaties

Het overzicht heeft nu weer de oude vertrouwde lay-out van voor de update. Identiek is het helaas niet. Hoewel de notificaties weer los van elkaar staan, komen ze nog steeds van onder. Waarschijnlijk om ruimte te maken voor de nieuwe widgets op het vergrendelscherm. Op moment van schrijven is er nog geen manier om dit te veranderen, maar wellicht dat Apple in de toekomst met een uitkomst komt.

Overigens is er behalve ‘Lijst’ en ‘Stapel’ nog een derde optie: ‘Aantal’. Met deze minimalistische weergave zie je onder in het vergrendelscherm alleen een cijfertje, verwijzend naar het aantal notificaties dat je hebt ontvangen. Pas als je hierop tikt, worden de meldingen uitgevouwen en vullen ze het scherm weer op. Opgeruimd staat netjes!

Veel meer nieuwe functies

De nieuwe lay-out van het meldingenoverzicht is dus niet voor iedereen een succes, maar gelukkig zit iOS 16 ook vol nieuwe iPhone-functies die wél van pas komen. Ontdek bijvoorbeeld de volgende tips:

Wil je regelmatig dit soort tips ontvangen? Schrijf je dan gratis in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!