Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

3x handige iOS 15 Livetekst-tips: meer dan tekstherkenning!

Livetekst tips
Download:
N.v.t.

Het is misschien wel één van de beste functies van iOS 15: Livetekst. Maar waar kun je het allemaal voor gebruiken? Dit zijn onze Livetekst-tips!

Livetekst-tips voor iOS 15

Met Livetekst kan je iPhone XS of nieuwer tekst herkennen in foto’s, of zelfs direct vanaf je camera. Hierdoor kun je gemakkelijk tekst kopiëren en plakken. Maar er is nog veel meer mogelijk!

Je zet Livetekst aan via ‘Instellingen>Algemeen>Taal en regio’. Daar staat een schuifje achter ‘Livetekst’: zet deze aan.

Je vindt Livetekst op heel veel plekken in iOS terug. Zo zit de functie in de Camera-app en in Foto’s, maar ook in het contextmenu waarmee je al kon kopiëren, plakken, delen en meer. Hierdoor kun je het bijna overal in iOS gebruiken. Je herkent het aan de bovenstaande Livetekst-knop.

1. Telefoon, e-mail en meer

Livetekst iOS 15

Met Livetekst kun je gemakkelijk contactinformatie overnemen, en er direct iets mee doen.

Richt je je camera bijvoorbeeld op een telefoonnummer, dan zie je automatisch het Livetekst-icoontje rechtsonderin verschijnen. Tik hier op. Vervolgens hoef je alleen op het nummer te tikken om er naar te bellen.

Dit werkt ook met e-mailadressen, websites, en zelfs met adressen.

2. Vertaal

Live Text tips

Livetekst kan ook direct vertalen. Richt je camera op een stuk tekst dat je wilt vertalen, tik op de Livetekst-knop, en vervolgens op de pijl naar rechts in het contextmenu. Tik dan op ‘Vertaal’. Helaas vertaalt de iPhone nog niet naar Nederlands, maar wel naar Engels, Duits, Frans, Spaans, Russisch en meer.

3. Snel invoeren

Livetekst Notities

Livetekst zit ook op elke plek waar je tekst in kan voeren. Naast de knoppen die je al gewend was, zoals kopiëer/plak, zit tegenwoordig ook een Livetekst-knop. Tik hierop, en onderin je scherm verschijnt een klein venster met je camerabeeld. Zo kun je direct tekst invoeren vanaf je camera. Bijvoorbeeld in Notities is dit heel erg handig!

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!