Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iOS 17: zo los je de grootste irritatie in Berichten op

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apps in Berichten


Lees verder na de advertentie

Deze week is iOS 17 verschenen. Met een heleboel toffe nieuwe functies, maar zo nu en dan ook wat problemen en irritaties. Eentje daarvan is het herontwerp van de app Berichten (iMessage). Want hoe voeg je nu eigenlijk nog snel een foto toe aan een berichtje? Wij vertellen je hoe – en geven natuurlijk ook een trucje om het extra snel te doen!

Apps in Berichten

Vernieuwde Applade

Vroeger vond je alle iMessage-apps die je kunt gebruiken in Berichten in de Applade. Ze waren daar toegankelijk via het rijtje iconen boven het toetsenbord. Maar nu met iOS 17 ziet het Berichten er veel opgeruimder uit. Je vraagt je misschien af waar alle apps gebleven zijn. Hoe voeg je nog een foto toe, of maak je er direct een vanuit de app?

In iOS 17 is er een nieuwe Plus-knop te vinden naast het tekstveld. Als je hierop tikt, verschijnt er een schermvullend pop-upmenu dat je toegang geeft tot iMessage-apps. Ze staan in een lange lijst. Tik je onderaan op de optie ‘Meer’, dan zie je de rest van de lijst. Met onder meer nieuwe iOS 17 apps als Stickers en Check-in (waarmee je iPhone automatisch laat weten of je veilig thuis bent aanbeland).

Waar vind je nu de foto’s?


kooptip


Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!


Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!

• Grootste Apple-sale van Nederland
• Actie loopt t/m 2 juni 2024

iOS 17 foto iMessage

Wil je voortaan een foto versturen vanuit je fotobibliotheek, of er direct vanuit de Berichten-app een maken? Dan klik je op de Plus-knop en zoek je naar respectievelijk ‘Foto’s’ en ‘Camera’. Staan die op een of andere manier ver weggestopt onderaan in de lijst? Je kunt de elementen in de lijst verplaatsen:

  • Houd je vinger op een van de elementen in de lijst.
  • Versleep hem naar de gewenste plek en laat daar los.

Trucje om snel bij je foto’s te komen

Een ergernis is dat het nu net iets meer moeten kost om snel bij je foto’s te komen en een kiekje te versturen. Maar Apple zou Apple niet zijn als ze hiervoor geen geheim trucje hadden ingebouwd. Houd je het plusje naast het gespreksvenster net wat langer ingedrukt, dan beland je linea recta in je fotobibliotheek. Zo kun je dus alsnog supersnel je foto’s toevoegen, en vermijd je de lange lijst met apps.

Meer lezen over iOS 17?

iOS 17: Stel een contactposter in die mensen zien als jij belt
20+ iOS 17 geheimen die je echt even zien moet
Deze nieuwe functies mis je nog in iOS 17
iOS 17: deze functie ga ik direct gebruiken (en dit is waarom)