Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Deze nieuwe functies mis je nog in iOS 17

Auteur: Ward Edema
3 reacties
iOS 17.1 nieuwe functies


Lees verder na de advertentie

iOS 17 komt vandaag uit, maar sommige nieuwe functies volgen pas in iOS 17.1 of een latere update. Dit zijn ze.

Nieuwe functies iOS 17.1

iOS 17 is de grote software-update van de iPhone, en vanaf vandaag (maandag 18 september) kun je hem installeren. De update zit vol nieuwe functies, waaronder Stand-by, interactieve widgets, contactenposters en meer. Je leest er meer over in ons artikel: iOS 17 features: deze nieuwe functies mag je echt niet missen.

Maar er zijn ook wat features waar we nog even op moeten wachten. Deze nieuwe functies komen vermoedelijk pas in iOS 17.1, een update die rond november dit jaar verschijnt. Of zelfs pas in een latere update. Wij zetten alle vernieuwingen voor je op een rij die níét direct in iOS 17.0 zitten.

1. Dagboek (Journal)

De Dagboek-app is één van de grotere nieuwe functies in iOS 17. Hiermee kun je op een moderne manier bijhouden hoe je dag eruit zag, inclusief foto’s, de muziek die je beluisterde, audio-opnames, je gelopen routes en meer.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Dagboek

Of de app beschikbaar komt in iOS 17.1, of dat hij los door Apple in de App Store wordt uitgegeven, is nog even afwachten. Hoe dan ook moeten we er nog even op wachten. Maar niet te lang, want volgens Apple is hij later dit jaar nog beschikbaar.

2. AirDrop via internet

Wanneer je een groot bestand wilt AirDroppen naar iemand, is het best onhandig dat je je telefoon lang naast die van de ontvanger moet houden. Dat wordt opgelost met AirDrop via internet.

AirDrop iOS 17

Hiermee wordt het AirDroppen voortgezet als je wegloopt, gewoon via je internetverbinding. Je hoeft hier verder niks voor te doen. Althans, je moet wel updaten naar iOS 17.1 of later, want de functie zit niet in iOS 17.0.

3. Samen playlists maken

Hoewel je al jaren een playlist kunt delen op Apple Music, blijft het joúw afspeellijst. In iOS 17 wordt het mogelijk om een gedeelde afspeellijst te maken waarbij iedere deelnemer de lijst kan aanvullen, de volgorde kan veranderen en nummers weg kan halen. En vind je een toevoeging niks, dan kun je er een ontevreden emoji bij zetten.

iOS 17 playlists

Voor nu kun je alleen alvast nadenken over wie je aan je gedeelde afspeellijst wilt toevoegen: de functie komt pas ‘later dit jaar’. Tot die tijd vind je nog veel meer nieuwe functies in Apple Music waarmee je voorlopig nog wel vooruit kunt.

4. AirPlay in je hotelkamer

Je kent het vast wel: je verblijft een nachtje in een hotelkamer met een prachtige tv, maar eigenlijk is er niks op te kijken. Want ja, buitenlandse tv, betaalzenders … het is het allemaal net niet.

Ziggo GO AirPlay

Apple gaat binnenkort AirPlay voor hotel-tv’s introduceren. Hiermee scan je een QR-code op het scherm, waarna je iPhone automatisch verbinding maakt met het hotelnetwerk én de tv. Zo kun je gemakkelijk je eigen streamingdiensten oproepen voor een filmavondje. Deze functie rolt ook later dit jaar uit. Lees er meer over in ons artikel: iOS 17: dit is waarom je AirPlay straks ook op vakantie gebruikt.

Ook dit komt later

De zojuist genoemde functies zijn vrij groot, maar er zijn ook allerlei kleine functies die pas later verschijnen:

  • Gebruik het Tapback-menu in de Berichten-app om met een sticker op een bericht te reageren.
  • Tik op een pijltje in de Berichten-app om terug te spoelen naar het eerste ongelezen bericht in een groepsgesprek.
  • Synchroniseer meer instellingen voor Berichten in iCloud.
  • Luister naar een afspeellijst met je favoriete nummers in Apple Music.
  • Vul formulieren sneller in met formulierendetectie in pdf-bestanden.
  • Log op een nieuw apparaat veilig in met je Apple ID met een iPhone of iPad die je in de buurt houdt.

Meer over iOS 17

Wil je meer lezen over iOS 17, en alle functies die wél direct beschikbaar zijn? Werp een blik op onze andere iOS 17-artikelen:

Abonneer je ook op onze nieuwsbrief om up-to-date te blijven over al het Apple-nieuws, waaronder de grote update voor je iPhone.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: iDropNews