Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Zo laat je een fotoalbum shuffelen op je lockscreen

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
fotoalbum shuffelen lockscreen

iOS 17.1 is eindelijk uit, inclusief veel nieuwe functies. Zo is het nu mogelijk om een fotoalbum op je vergrendelscherm te laten shuffelen – er staat dan telkens een ander kiekje op je lockscreen. Hier leer je hoe je dit instelt.

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Zoals over iOS 17.1? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

iOS 17.1: fotoalbum shuffelen lockscreen

Al sinds iOS 16 is het mogelijk om meerdere foto’s aan je lockscreen te koppelen en deze te laten shuffelen. Maar wilde je dit voor een compleet fotoalbum doen, dan moest je elke foto daarin handmatig aanvinken. iOS 17.1 brengt hier verandering. Voortaan kun je snel een fotoalbum selecteren – je iPhone pakt dan meteen alle kiekjes die hierin staan.

kooptip

Wil je op je lockscreen een fotoalbum shuffelen? Dan heb je dus minstens iOS 17.1 nodig. En een fotoalbum dat je op je vergrendelscherm wilt plakken. Hieronder leggen we uit hoe je die maakt, en hoe je ‘m vervolgens als lockscreen instelt.

Aan de slag

fotoalbum shuffelen
1

Fotalbum

Maak eerst een fotoalbum met daarin al je kiekjes aan. Open de Foto’s-app op je iPhone, tik op ‘Bibliotheeku0026gt;Alle foto’su0026gt;Selecteer’ en vink alle foto’s aan die je in het album wilt zetten. Tik vervolgens op de Deel-knop linksonder, kies ‘Zet in albumu0026gt;Nieuw album’ en geef hem een naam.rnrnHeb je al een fotoalbum paraat staan? Sla deze stap dan over.

Fotoalbum lockscreen shuffelen
2

Vergrendelscherm

Maak eerst een nieuw vergrendelscherm aan. Dat werkt als volgt: ontgrendel je iPhone, leg je vinger op het lockscreen en tik rechtsonder op de plus.

Fotoalbum lockscreen shuffelen
3

Shuffelen

Bovenin vind je een rij met thema’s: tik hier op ‘Foto’s shuffelen’. De naam zegt het al, maar dit thema plaatst steeds een ander plaatje op je vergrendelscherm.

Fotoalbum lockscreen shuffelen
4

Shuffle-frequentie

Bij ‘Shuffle-frequentie’ bepaal je hoe vaak je vergrendelscherm van achtergrond wisselt. Je hebt vier opties: elk uur, elke dag, bij tikken of bij vergrendeling. Vink je favoriet aan.

fotoalbum shuffelen
5

Gebruik album

Nu kun je het fotoalbum eindelijk aan je vergrendelscherm koppelen. Vink ‘Album’ aan, tik op de blauwe tekst ernaast en selecteer je nieuwe album. Bovenin zie je nu al enkele voorvertoningen. Sla op met ‘Gebruik album’.

fotoalbum
6

Voorvertoning

Je ziet nu een menu om je lockscreen samen te stellen. Als voorvertoning gebruikt je iPhone een willekeurig plaatje uit je fotoalbum. Wil je hier een ander kiekje zien? Tik eenmaal op het scherm en hij wisselt. Doe dit zo vaak je maar wilt.

fotoalbum
7

Widgets, filters en meer

Zet het lockscreen nu naar je hand. Tik op de klok om het lettertype en de kleur aan te passen. Of tik op de balk boven of onder de klok om wat widgets toe te voegen – het Diepte-effect verdwijnt dan wel. Ook kun je een filter toevoegen door naar links of rechts te vegen.

fotoalbum
8

Opslaan

Tevreden met je lockscreen? Tik rechtsboven op ‘Voeg toe’ om hem op te slaan. Bepaal nu ook wat je op het thuisscherm wilt zien. Met ‘Stel in als achtergrondpaar’ gebruik je dezelfde wallpaper als op het lockscreen, met ‘Pas beginscherm aan’ kies je zelf een plaatje uit.