Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Geef je iPhone een zwarte achtergrond

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Donkere modus

’s Avonds is het felle licht van het iPhone-scherm bijna pijnlijk voor je ogen. Gelukkig biedt Apple’s donkere modus een oplossing. Zeker in combinatie met een zwarte achtergrond. In deze iPhone-tip laten we je van beide zien hoe je die instelt.

Lees verder na de advertentie

Vaker Apple-tips lezen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Wat is het voordeel van de donkere modus?

De donkere modus verandert de lichte achtergrondkleuren in donkere tinten, waardoor de inhoud van je scherm rustiger wordt voor je ogen, vooral in een slecht verlichte omgeving of tijdens de avonduren. Dat verbetert het kijkcomfort aanzienlijk. Bovendien kan het gebruik van de donkere modus op OLED-schermen van bepaalde iPhone-modellen bijdragen aan een langere batterijduur, aangezien zwarte pixels niet verlicht hoeven te worden. En nog een voordeel: het is ook gewoon mooi!

kooptip

iPhone donkere modus
1

De donkere modus activeren

Om de donkere modus in te schakelen, ga je naar ‘Instellingen’ op je iPhone. Scrol naar beneden en tik op ‘Scherm en helderheid’. Hier zie je twee opties: ‘Licht’ en ‘Donker’. Selecteer ‘Donker’ om de donkere modus te activeren.

iPhone donkere modus automatisch
2

Automatisch inschakelen

Voor extra gemak kun je de donkere modus zo instellen dat deze automatisch wordt ingeschakeld bij zonsondergang of op een door jou gekozen tijdstip. In hetzelfde menu vind je de optie ‘Automatisch’. Als je hierop tikt, kun je kiezen voor ‘Opties’ en vervolgens ‘Van zonsondergang tot zonsopgang’ selecteren of een aangepast schema instellen. Zo past je iPhone zich automatisch aan.

Donkere modus in het bedieningspaneel
3

Snel toegang via het bedieningspaneel

Voor die momenten dat je snel wilt wisselen tussen de lichte en donkere modus, kun je deze optie toevoegen aan het bedieningspaneel van je iPhone. Ga naar ‘Instellingen>Bedieningspaneel’ en tik op ‘Pas regelaars aan’. Scrol naar beneden en tik op het plus-icoon naast ‘Donkere modus’ om deze aan je bedieningspaneel toe te voegen. Nu kun je met een simpele veeg en tik de donkere modus aan- of uitzetten, precies wanneer jij dat wilt.

Combineer het met een zwarte achtergrond

Zwarte achtergrond iPhone

De donkere modus werkt al helemaal in optima forma in combinatie met een zwarte of donkere wallpaper op je vergrendelscherm. De wallpapers van Apple kleuren in veel gevallen zelf al mee: ze zijn er in een donkere en in een lichte uitvoering waar automatisch tussen gewisseld wordt. Ook heb je via de iPhone de optie om een intens zwarte achtergrond in te stellen.

  • Ga naar ‘Instellingen>Achtergrond’.
  • Scrol helemaal naar beneden tot ‘Kleur’ en tik een van de wallpapers aan.
  • Via het bolletje rechtsonder kies je de achtergrondkleur ‘Zwart’. Maak hem donkerder met de schuifbalk.
  • Veeg via de bolletjes onderin naar ‘effen’

Vond je dit een fijne tip? Meld je aan voor onze nieuwsbrief voor meer:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!