Terug naar Kun je zwemmen met de iPhone?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Kun je zwemmen met de iPhone?

Door Laura Grootaarts24 juli 2019 10:592 min. leestijd0

Deze week zullen veel mensen verkoeling zoeken aan het water. En de iPhone gaat natuurlijk mee op pad. Maar … kan-ie ook mee als je een duik in het water neemt? Hij is waterdicht, toch?

iPhone 8 water

iPhone waterbestendig

Ten eerste: niet alle iPhones kunnen tegen water. Alleen de volgende iPhones zijn waterbestendig:

Geen idee welke iPhone je hebt? Kijk even of je toestel een ouderwetse koptelefooningang heeft. Zo ja: dan is hij niet waterbestendig – blijf ver bij water vandaan. Ontbreekt de koptelefoonaansluiting: dan is hij wel waterbestendig – maar dat is iets anders dan waterdicht.

Zwemmen met iPhone

Stel, je hebt een waterbestendige iPhone. Dan denk je misschien, mooi, daar ga ik mee het water in. Want de waterbestendige iPhones overleven het een halfuur tot op een diepte van 1 meter. En de XS (Max) kan zelfs tot 2 meter diep.

Maar doe het toch maar niet, ook niet als je alleen maar van plan bent om door het water te waden. De waterbestendigheid van de iPhone is getest in een laboratorium, onder ideale omstandigheden. Dat betekent: zuiver water. Geen chloorwater, zout water, of water met blauwalg. Bovendien kan de waterbestendigheid na verloop van tijd afnemen.

De iPhone is prima in staat om een regenbui te weerstaan, of een snelle plons in de wasbak. Maar Apple waarschuwt dat zwemmen of in bad gaan met de iPhone vloeistofschade kan veroorzaken, net zoals het opzettelijk onderdompelen van de iPhone in water. Douchen of watersporten kun je ook maar beter laten met je iPhone.

Als je iPhone nat is geworden

Apple geeft zelfs tips voor als je iPhone 7 of nieuwe onbedoeld nat is geworden: probeer de iPhone in ieder geval niet op te laden als deze nat is geworden – ook niet draadloos. Wacht minimaal vijf uur met opladen. Je kunt je iPhone afdrogen met een zachte, pluisvrije doek. Of tik met je hand zacht tegen de iPhone, met de Lightning-ingang naar beneden gericht, zodat het vocht eruit kan.

Kortom: dat klinkt allemaal best serieus. En dat is niet voor niets, want ook bij de waterbestendige iPhones valt vloeistofschade buiten de garantie. Kortom: wij zouden de gok niet nemen.

iCreate 114
iCreate 114
iPhone snel leeg? 31 tips!
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar