Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van
nieuws iPhone XS

Zo waterdicht is de iPhone XS (Max)

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone XS waterdicht


Lees verder na de advertentie

De iPhones van de laatste jaren kunnen prima tegen een plens water. Sinds de iPhone 7 (Plus) uit 2016 zijn iPhones waterbestendig. En de nieuwste iPhone, de iPhone XS, kan zelfs nog beter tegen water dan zijn voorgangers!

Hoe waterdicht is de iPhone XS?

De iPhone XS (Max) is niet waterdicht, maar wél waterbestendig. Waterbestendiger dan ooit, zegt Apple, dankzij het meest duurzame glas en het frame van chirurgisch roestvrijstaal. De XS voldoet aan bestendigheidsnorm IP68. Dit houdt in dat iPhone het tot een halfuur volhoudt op twee meter diep.

Ter vergelijking: de iPhone 7 (Plus), iPhone 8 (Plus), de iPhone X en de iPhone XR voldoen aan bestendigheidsnorm IP67. Daarmee houden ze het ook een halfuur uit onder water, maar dan op een diepte van slechts 1 meter.

De iPhone XS kan ook veel beter dan zijn voorgangers tegen andere vloeistoffen dan water. Knoei je koffie, thee of frisdrank over de iPhone, dan is dat dus niet direct desastreus.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Let wel: de waterbestendigheid is getest in een laboratorium, onder de ideale omstandigheden. Alleen dat al is reden genoeg om niet de proef op de som te willen nemen in je eigen badkuip. Vloe valt bij Apple bovendien niet onder de garantie, dus je wilt geen onnodig risico nemen. Apple waarschuwt op de iPhone XS-pagina bovendien dat de waterbestendigheid na verloop afneemt als gevolg van normale slijtage.

Kan ik zwemmen met mijn iPhone XS?

Beter van niet. Dit is de complete lijst van dingen die je beter niet kunt doen:

  • Zwemmen of in bad gaan met de iPhone
  • De iPhone blootstellen aan water onder druk of aan water met een hoge stroomsnelheid, zoals bij het douchen, waterskiën, wakeboarden, surfen, jetskiën, enzovoort
  • De iPhone gebruiken in een sauna of stoomcabine
  • De iPhone opzettelijk onderdompelen in water
  • De iPhone bedienen buiten het voorgestelde temperatuurbereik of in extreem vochtige omstandigheden
  • De iPhone laten vallen of blootstellen aan andere schokken
  • De iPhone demonteren, waaronder het verwijderen van schroeven

Mijn iPhone is per ongeluk nat geworden, wat nu?

Probeer de iPhone in ieder geval niet op te laden als deze nat is geworden – ook niet draadloos. Wacht minimaal vijf uur met opladen. Je kunt je iPhone afdrogen met een zachte, pluisvrije doek. Of tik met je hand zacht tegen de iPhone, met de Lightning-ingang naar beneden gericht, zodat het vocht eruit kan.