Terug naar Hoe waterdicht is de iPhone X?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Hoe waterdicht is de iPhone X?

Door Koen van Ekeren23 juli 2018 11:083 min. leestijd0

Met de Apple Watch is het helemaal geen probleem om een duik te nemen in het zwembad – het horloge heeft zelfs speciale zwem-workouts. Maar … hoe zit dat eigenlijk met het nieuwste toestel van Apple: kun je daar met dit mooie weer mee gaan zwemmen? Oftewel: is de iPhone X waterdicht?

iPhone X waterdicht

iPhone X waterdicht of niet?

Waterdicht is de iPhone X niet, maar hij is wél waterbestendig. Het toestel voldoet aan bestendigheidsnorm IP67. Dit betekent dat de iPhone X tot maximaal een half uur overleeft wanneer hij wordt ondergedompeld op een diepte van 1 meter of minder.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Maar let op: dit is getest in een laboratorium, onder de ideale omstandigheden. Het is dus niet verstandig om de proef op de som te nemen in het kinderzwembad. Bovendien dekt je iPhone-garantie geen waterschade, dus dat grapje kan duur uitpakken.

iCreate 145
iCreate 145
Geef je Mac een frisse start 🫧

Kan ik zwemmen met mijn iPhone X?

Nah, doe maar niet. Om waterschade aan je iPhone X te voorkomen, adviseert Apple je om bepaalde situaties te voorkomen, en zwemmen wordt hierbij als eerst genoemd. Ook kun je het beter nalaten om ermee te douchen – hoe verslavend je iPhone ook is. Dit zijn de dingen die je beter niet met je iPhone X kunt doen:

  • Zwemmen of in bad gaan met de iPhone
  • De iPhone blootstellen aan water onder druk of aan water met een hoge stroomsnelheid, zoals bij het douchen, waterskiën, wakeboarden, surfen, jetskiën, enzovoort
  • De iPhone gebruiken in een sauna of stoomcabine
  • De iPhone opzettelijk onderdompelen in water
  • De iPhone bedienen buiten het voorgestelde temperatuurbereik of in extreem vochtige omstandigheden
  • De iPhone laten vallen of blootstellen aan andere schokken
  • De iPhone demonteren, waaronder het verwijderen van schroeven

Mijn iPhone X is nat geworden, wat nu?

Geen paniek. Een plons in bijvoorbeeld een wasbak of toilet overleeft hij nog wel. Een regenbui of glas water eroverheen: ook geen ramp. Probeer de iPhone in ieder geval niet op te laden als deze nat is geworden – ook niet draadloos. Wacht minimaal vijf uur met opladen. Je kunt je iPhone afdrogen met een zachte, pluisvrije doek, zoals een lensdoekje.

Tik ook zacht met je hand tegen de iPhone, met de Lightning-poort naar beneden gericht, zodat het vocht eruit kan. Laat je iPhone vervolgens achter in een droge ruimte. Het droogproces van de Lightning-poort versnelt als er in de ruimte een luchtstroom is – nóg sneller gaat dit als je ook gebruikmaakt van een ventilator, die koele lucht in de Lightning-connector blaast.

Wordt de volgende iPhone wél compleet waterdicht?

De volgende stap is een IP68-certificering. Dit is de beste beoordeling die een toestel kan krijgen. Met IP68 kan je iPhone een half uur op anderhalve meter diepte verblijven zonder dat dat rampzalige gevolgen hoeft te hebben. De iPhone is daarmee wel weer iets beter bestand tegen water, maar nog steeds niet waterdicht. Op dit moment zijn de Samsung Galaxy S7, S8 en S9 de enige smartphones met een IP68.

Wil je meer weten over de iPhone X? Lees dan ons dossier over de iPhone X:

Alles over de iPhone X
Bekijk dit dossier
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone X
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar