Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Is de iPhone 11 waterdicht?

Auteur: Laura Grootaarts
3 reacties
iPhone 11 waterdicht


Lees verder na de advertentie

Wat als je nieuwe iPhone 11 per ongeluk nat wordt? Bijvoorbeeld in een flinke regenbui, of als je er een glas drinken overheen gooit? Goed nieuws: sinds de iPhone 7 kunnen iPhones steeds beter tegen water. Is de iPhone 11 waterdicht? Dat niet, maar hij is wel behoorlijk waterbestendig.

iPhone 11 waterdicht

De iPhones kunnen ieder jaar weer een beetje beter tegen morsen en spatten. De iPhone 11 heeft een IP68-classificatie onder de IEC-norm 60529. In normale taal:

  • Hij kan tot 2 meter diep.
  • Dat houdt hij 30 minuten vol.

Ter vergelijking: de iPhone XR – de voorganger van de iPhone 11 – overleeft het tot een halfuur op 1 meter diepte. De andere iPhone die dit jaar verscheen – de luxere iPhone 11 Pro (Max) is waterbestendig tot 30 minuten en maar liefst 4 meter diep. Maar let op: dit is allemaal getest onder de ideale omstandigheden, in een laboratorium. De waterbestendigheid kan naar verloop van tijd bovendien afnemen en Apple helpt je niet bij vloeistofschade. De waterbestendigheid is er voor noodsituaties: een heftige regenbui, een plons in een bak water.

De iPhone 11 kan prima tegen het morsen van dranken: denk aan frisdrank, bier, koffie, thee en sap.

Zwemmen met de iPhone 11


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Doe dat maar niet, daar is hij niet geschikt voor. Het heeft ook niet veel zin, want je kunt het scherm dan niet meer goed bedienen en er zit geen onderwatercamera op de iPhone. Apple raadt je het volgende af:

  • Zwemmen of in bad gaan met de iPhone.
  • De iPhone blootstellen aan water onder druk of aan water met een hoge stroomsnelheid, zoals bij het douchen, waterskiën, wakeboarden, surfen, jetskiën, enzovoort.
  • De iPhone gebruiken in een sauna of stoomcabine.
  • De iPhone opzettelijk onderdompelen in water.
  • De iPhone bedienen buiten het voorgestelde temperatuurbereik of in extreem vochtige omstandigheden.
  • De iPhone laten vallen of blootstellen aan andere schokken.
  • De iPhone demonteren, waaronder het verwijderen van schroeven.
  • Stel een iPhone zo weinig mogelijk bloot aan zeep, wasmiddelen, zuren of zuurrijk voedsel en vloeistoffen, zoals parfum, producten tegen insecten, lotions, zonnebrandcrème, olie, lijmoplosmiddel, haarkleurmiddel of oplosmiddelen.

iPhone 11 nat geworden, wat nu?

Veeg de iPhone droog met een zachte en pluisvrije doek, zoals een brillendoekje. Heb je drinken of een andere vloeistof gemorst over je iPhone, spoel hem dan eerst voorzichtig af met schoon water.

Laat het vocht uit je iPhone lopen door het toestel met de Lightningpoort naar beneden te houden en op het toestel te tikken. Ga niet met wattenstaafjes of andere voorwerpen lopen wroeten in je iPhone. Het drogen gaat sneller op een kamer met een koele luchtstroom. Een ventilator helpt, warme lucht zoals uit een föhn moet je vermijden.

Probeer de iPhone in ieder geval niet op te laden als deze nat is geworden – ook niet draadloos. Wacht minimaal vijf uur met opladen.

Voorzichtig met je iPhone

Water hoeft dus niet direct een ramp te zijn voor je iPhone, maar er liggen alsnog allerlei gevaren op de loer. Een iPhone 11 hoesje of screenprotector kan je iPhone beschermen tegen water, stof en valpartijen.