Terug naar Is de iPhone 7 waterdicht of niet?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Is de iPhone 7 waterdicht of niet?

Door Laura Grootaarts26 maart 2018 15:463 min. leestijd5

In 2016 lanceerde Apple de iPhone 7 (Plus) en dat was de eerste iPhone die waterbestendig was. Met de Apple Watch is het al helemaal geen probleem om een duik te nemen in het zwembad – het horloge heeft zelfs speciale zwem-workouts. Kan zoiets ook met de iPhone? Oftewel: is de iPhone 7 waterdicht?

iPhone 7 waterdicht

iPhone 7 waterdicht of niet?

De iPhone 7 en iPhone 7 Plus zijn officieel niet waterdicht, maar wel waterbestendig. De iPhone 7 heeft een IP67-certificering, wat betekent dat je iPhone tot maximaal een half uur overleeft op een diepte van maximaal 1 meter. Dit is getest in een laboratorium, onder gecontroleerde omstandigheden. Alleen dat al is reden genoeg om niet de proef op de som te willen nemen in je eigen badkuip. Waterschade valt bij Apple bovendien niet onder de garantie, dus je wilt geen onnodig risico nemen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Met de bestendigheidsnorm van iP67 is de iPhone 7 (Plus) overigens net zo waterbestendig als de nieuwere iPhone 8 (Plus). Voor de iPhone X geldt overigens precies hetzelfde. Misschien kan de iPhone die dit jaar verschijnt, wel weer wat beter tegen water.

Zwemmen met iPhone 7?

Beter van niet. Een iPhone 7 in de zee of douchen met iPhone 7 kun je beter laten. Om waterschade aan je iPhone te voorkomen, raadt Apple je aan om bepaalde situaties te vermijden, en zwemmen of badderen wordt daarbij als eerst genoemd. Dit is de complete lijst van dingen die je beter niet kunt doen volgens Apple:

  • Zwemmen of in bad gaan met de iPhone
  • De iPhone blootstellen aan water onder druk of aan water met een hoge stroomsnelheid, zoals bij het douchen, waterskiën, wakeboarden, surfen, jetskiën, enzovoort
  • De iPhone gebruiken in een sauna of stoomcabine
  • De iPhone opzettelijk onderdompelen in water
  • De iPhone bedienen buiten het voorgestelde temperatuurbereik of in extreem vochtige omstandigheden
  • De iPhone laten vallen of blootstellen aan andere schokken
  • De iPhone demonteren, waaronder het verwijderen van schroeven

Mijn iPhone is per ongeluk nat geworden, wat nu?

Geen paniek. Een plons in bijvoorbeeld een wasbak of toilet overleeft-ie nog wel. Een regenbui of glas water eroverheen: geen probleem. Probeer de iPhone in ieder geval niet op te laden als deze nat is geworden – ook niet draadloos. Wacht minimaal vijf uur met opladen. Je kunt je iPhone afdrogen met een zachte, pluisvrije doek. Of tik met je hand zacht tegen de iPhone, met de Lightning-ingang naar beneden gericht, zodat het vocht eruit kan lopen.

Wil je zeker weten dat je Iphone beschermd is tegen water? Bestel dan een van de verschillende waterbestendinge iPhone 7 hoesjes.

iCreate 145
iCreate 145
Geef je Mac een frisse start 🫧

Wordt de volgende iPhone wel compleet waterdicht?

De eerstvolgende logische stap, is een IP68-certificering. Daarmee kan je iPhone een halfuur op anderhalve meter diepte verblijven zonder dat dat rampzalige gevolgen hoeft te hebben. De iPhone is daarmee wel weer iets beter bestand tegen water, maar nog steeds niet waterdicht. Samsungs huidige telefoon, de Galaxy S9+ heeft al een IP68-certificering.

IP67: water en stof

Het eerste getal in deze certificering duidt de stofbescherming aan. 6 is het hoogste niveau en betekent dat er helemaal geen stof kan binnendringen. Het laatste cijfer in deze certificering verwijst naar de waterbestendigheid. 7 betekent dat de iPhone 7 (Plus) 30 minuten lang 1 meter onder water kan blijven zonder dat dat nadelige effecten heeft. Bij de volgende iPhone wordt dit dus mogelijk opgehoogd naar 8, wat betekent dat hij gedurende 30 minuten tot op anderhalve meter diepte overleeft.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 7
Bekijk dit dossier

5
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Jan
Lezer
Jan

Ik heb zelf een iPhone 7 en per ongeluk heb ik het een keer in bad laten vallen. Na ongeveer 3 seconden heb ik het weer uit gevist. In principe deed het nog wel maar naar enekle miunten ging het zich uitschakelen. Dus nee, de iPhone 7 is niet echt waterdicht en ook niet waterbestendig. Gelukkig kond ik nog het redden via een waterschade reparatie.

Steffie W.
Lezer
Steffie W.

Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar ben wel benieuwd naar het antwoord. Ik heb van enkelen vernomen dat hun toestel wel nog werkte, nadat het in water was beland. Dus ja, wat is het nou eigenlijk? Software

Timo
Lezer
Timo

Ik zwem gewoon in een zwembad met mijn iphone 7. Gaat prima, doe het al bijna 2 jaar en nergens problemen mee gehad. Moet eerlijk bekennen dat ik niet helemaal had begrepen dat het maar tot een metertje diep kan, maar so far so good. Maakt prima onderwaterfoto’s overigens ;). Al sta ik niet in voor iemand als het fout gaat uiteraard, maar mijne doet het helemaal top! haha

Dylano
Lezer
Dylano

Weet u het zeker ?

Jeroen
Lezer
Jeroen

Sorry wacht wat! Heeft u niet een speciaal hoesje?