Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

watchOS 9.3 is uit, met nieuwe wijzerplaat!

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
watchOS 9.3


Lees verder na de advertentie

Heb je een Apple Watch? Dan kun je nu updaten naar watchOS 9.3. Het gaat om een kleine update met als opvallendste toevoeging een nieuwe wijzerplaat. Wat is er nieuw in deze versie van watchOS 9? En hoe kun je de update downloaden?

watchOS 9.3

watchOS 9.3 is een kleine update. Apple vat het als volgt samen in de bijbehorende release notes: ‘watchOS 9.3 bevat nieuwe functies, verbeteringen en oplossingen voor problemen, en biedt een nieuwe wijzerplaat, Unity-mozaiek, ter ere van de zwarte geschiedenis en cultuur in het kader van de viering van Black History Month.

De Unity-mozaiek wijzerplaat heeft de kleuren van de pan-Afrikaanse vlag en matcht weer bij het nieuwe Apple Watch-sportbandje dat Apple heeft uitgebracht. Om het plaatje compleet te maken, is er voor de iPhone ook een achtergrond in deze stijl verschenen. Apple brengt jaarlijks wallpapers, wijzerplaten en horlogebandjes uit rondom dit thema. Onlangs verschenen er ook speciale rode wijzerplaten in het kader van Wereld AIDS dag.

Hoe moet je watchOS 9.3 downloaden?


kooptip

Om te kunnen updaten moet je eerste je iPhone updaten naar het nieuwste besturingssysteem. Dit is iOS 16.3, en deze versie is gisteren verschenen. Er zijn vervolgens twee manieren om je Apple Watch te updaten naar watchOS 9.3.

Via je iPhone. Zorg ervoor dat je Apple Watch op de oplader ligt met minstens 50% batterij, en zorg dat je iPhone in de buurt is en verbonden is met wifi. Open de Watch-app, ga naar het tabblad ’Mijn Watch’, tik op ‘Algemeen’, selecteer ‘Software-update’ en tik vervolgens op ‘Download en installeer’.

Via de Apple Watch zelf: Open de Instellingen-app op je Apple Watch, ga naar ‘Algemeen’ en selecteer ‘Software-update’. Volg vervolgens de aanwijzingen op het scherm om de update te downloaden en te installeren.

Dit vind je misschien ook interessant

‍♀️ watchOS 9.2 is uit: race tegen jezelf (en andere nieuwe functies)

⌚️ Apple Watch-bandje verwisselen: hoe moet dat eigenlijk?

Zo activeer je de Energiebesparingsmodus van de Apple Watch

iOS 16.3 is uit: dit zijn de 5 nieuwe iPhone-functies