Terug naar watchOS 9.5 is nú beschikbaar: wat is er nieuw?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

watchOS 9.5 is nú beschikbaar: wat is er nieuw?

Door Laura Grootaarts22 mei 2023 12:212 min. leestijd0

Apple heeft vorige week diverse updates uitgebracht, waaronder watchOS 9.5 voor de Apple Watch. In dit artikel lees je wat er nieuw is in deze versie van watchOS 9, en hoe je de update op je horloge zet.

watchOS 9.5

watchOS 9.5: wat is er nieuw?

watchOS 9.5 is een relatief kleine tussentijdse update. Maar voor iedereen die liefst dagelijks met een nieuwe wijzerplaat pronkt, is-ie de moeite waard. Nieuw in watchOS 9.5 is namelijk de Pride Feest-wijzerplaat: Apple brengt jaarlijks een wijzerplaat uit ter ondersteuning van de LGBTQ+-community.

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Pride feest wijzerplaat

De nieuwe wijzerplaat heeft bovendien verschillende stijlen. De standaardvariant is wit met dwarrelende capsules. Maar er is ook een variant waarin de capsules als uurmarkeringen op de wijzerplaat fungeren, en dan nog een variant met cijfers. Je kunt bij alle varianten ook voor een zwarte achtergrond kiezen. Gebruik je graag complicaties, dan zijn de tweede en derde variant voor jou het meest geschikt.

Op de iPhone vind je overigens een nieuwe achtergrond in precies dezelfde stijl, zodat je je horloge en Apple Watch op elkaar kunt afstemmen. En voor de liefhebbers is er zelfs een bijpassend Apple Watch Pride 2023-bandje.

Verder zijn er nog een hoop verbeteringen op het gebied van beveiliging. Daar merk je in het gebruik niet direct iets van, maar het is zodoende wel belangrijk dat je de update installeert.

watchOS 9.5 downloaden

Voor watchOS 9.5 heb je om te beginnen iOS 16.5 nodig – ook die is nieuw. Je moet er dus voor zorgen dat eerst je iPhone is bijgewerkt naar het nieuwste besturingssysteem. Vervolgens kun je aan de slag met watchOS 9.5. Updaten kan op twee manieren:

Via je iPhone. Zorg ervoor dat je Apple Watch op de oplader ligt met minstens 50% batterij, en zorg dat je iPhone in de buurt is en verbonden is met wifi. Open de Watch-app, ga naar het tabblad ’Mijn Watch’, tik op ‘Algemeen’, selecteer ‘Software-update’ en tik vervolgens op ‘Download en installeer’.

Via de Apple Watch zelf: Open de Instellingen-app op je Apple Watch, ga naar ‘Algemeen’ en selecteer ‘Software-update’. Volg vervolgens de aanwijzingen op het scherm om de update te downloaden en te installeren.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Bereid je Mac voor op macOS 14

Bereid je Mac voor op macOS 14

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
watchOS 9
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar