Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iOS 16.3 is uit: dit zijn de 5 nieuwe iPhone-functies

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOS 16.3 nieuwe functies


Lees verder na de advertentie

De eerste iPhone-update van het jaar is uit: iOS 16.3! Nieuwe functies zijn er genoeg in deze eerste update, er komen diverse vernieuwingen en verbeteringen naar je iPhone. Wat is er allemaal nieuw in deze iOS 16-versie? In dit artikel zetten we alle iOS 16.3 functies op een rij.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

iOS 16.3 nieuwe functies

iOS 16.2 bracht vorige maand karaoke-dienst Apple Music Sing en het digitale whiteboard Freeform naar je iPhone. Daarmee vergeleken is iOS 16.3 maar een kleine update. Toch zijn er een paar interessante nieuwe functies, en veel daarvan hebben te maken met veiligheid.

1. Geavanceerde gegevensbescherming

Geavanceerde gegevensbescherming


kooptip

Deze functie maakte deel uit van iOS 16.2, maar was toen alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. Nu komt het ook naar onze regio. Al heel veel gegevens in je iCloud werden versleuteld, als je Geavanceerde gegevensbescherming inschakelt worden dat er nóg meer. Van de Reservekopie van je apparaten tot Notities en Dictafoon: alles is nu nog een stukje veiliger in je iCloud.

2. Beveiligingssleutels

Beveiligingssleutels

Met de release van iOS 16.3 krijgt de iPhone de mogelijkheid om gebruik te maken van fysieke beveiligingssleutels. Hiermee kun je, in plaats van de codes die je nu ontvangt via andere Apple-apparaten, gebruikmaken van een extra apparaat om je identiteit te verifiëren bij het inloggen met je Apple ID. Dit levert een extra beveiligingslaag die bescherming biedt tegen onder andere phishing.

3. Ondersteuning voor HomePod (tweede generatie)

HomePod 2nd generation

Apple kondigde onlangs de tweede generatie van de grote HomePod aan. De eerste grote HomePod is hier officieel nooit uitgebracht, maar deze tweede generatie is wel direct te koop. De nieuwe HomePod heeft een temperatuur- en luchtvochtigheidssensor, en – verrassing – de HomePod mini blijkt die óók te hebben. Met iOS 16.3 worden deze sensoren actief.

4. SOS-noodmelding

SOS-noodmelding

Met SOS-noodmelding kun je in geval van nood snel de hulpdiensten bellen en je belangrijkste contactpersonen waarschuwen door de knoppen van je iPhone langer ingedrukt te houden. In iOS 16.3 werkt het een tikkeltje anders. De functie heette eerst ‘Bel met ingedrukt houden’ en dat is straks ‘Bel met ingedrukt houden en loslaten’. Pas als je de knop loslaat, worden de hulpdiensten gebeld.

5. Nieuwe Unity-wallpaper

Black Unity wallpaper

Deze noemden we eerder in dit bericht al. Apple brengt een nieuwe Black Unity-sportbandje uit voor de Apple Watch, met een bijpassende Unity Mosaic-wijzerplaat op de Watch. Dit allemaal in het kader van Black History Month. En ook je iPhone is helemaal in stijl met een matchende achtergrond.

Updaten naar iOS 16.3

Sinds maandag 23 januari kun je je iPhone updaten naar iOS 16.3. Om de update te installeren, open je de Instellingen-app en ga je naar ‘Algemeen>Software-update’. Met een tik op ‘Download en installeer’ werk je je iPhone bij daar de nieuwste iOS-versie.